Forradalomról álmodik a baloldal

Forradalomról álmodik a baloldal

A nagy szakállú anarchista… – Apáti Bence nagyon kemény írása!

 

A progresszív sajtót zavarja és idegesíti ez a fránya magyar demokrácia

A hét végén A hazugsággyár blokádja címen egy szűk kör részvételével, gyér érdeklődés mellett lezajlott tüntetést szerveztek az MTVA óbudai épülete előtt, amely a szokásos ügymenetnek megfelelően ismét csúfosan megbukott. 

Alig pár százan jelentek csak meg, ami – mármint a megbukás – néhány ellenzéki megmondóból kihozta a Lenin-fiút. Erről fogunk a későbbiek­ben beszélni.

A megjelentek nagy részét az a maroknyi, Budapesten dacosan mérgelődő, tizenkét éve dúló-fúló ellenzéki tette ki, akik minden hasonló megmozduláson részt szoktak venni, és bár úgymond mindig az aktuális ügy szokta őket felháborítani, de alapvetően az bántja őket, hogy Orbán Viktor létezik.

Elmondhatatlanul zavarja és idegesíti őket ez a fránya demokrácia, az, hogy néhány millió magyar ember négyévente szabadon elmondja a véleményét az országot irányító pártokról és politikusokról, és 2010 óta mindig a Fideszt, illetve Orbán Viktort bízza meg Magyarország kormányzásával.

Ez a kormány- és Orbán-gyűlölő körökben egy igen szerencsétlennek tartott gyakorlat, a magyarok ugyanis szerintük roppant buták, műveletlenek, tájékozatlanok, ami részben abból következik, hogy bár lehetőségük lenne rá, mégsem olvasnak elég gyakran Telexet, HVG-t, 444-et és 24.hu-t, így aztán az igazán fontos dolgokról sem értesülhetnek, nem ismerik az igazságot, a valóságot, nem tudják, hogy egy hamisítatlan, véres és elnyomó diktatúrában élnek.

A legfontosabb feladat tehát az lenne – így első körben –, hogy a progresszív, független-objektív sajtót nem olvasókat törvényileg kellene a haladó sajtó olvasására kötelezni, valamint fel kellene világosítani őket arról, hogy egy diktatúrában tengetik nyomorúságos életüket. (Zárójelben szeretném csak egy rövid időre megkomolyodva megjegyezni, hogy a jobboldal szavazói igenis naponta olvassák a fentebb felsorolt ellenzéki propagandatermékeket, csak épp nem hisznek nekik. A kutatások épp azt mutatják, hogy a baloldal szimpatizánsai nem hajlandók jobboldali sajtótermékeket forgatni.)

 

Na de ott tartottunk, hogy ha ez a bizonyos fizikai és szellemi felszabadítás megtörténne, akkor végre a mostani ellenzék kormányozhatna, persze nem a választóktól felhatalmazva, hiszen a választók – ahogy azt fentebb írtam – buták, tájékozatlanok, nem vágyják az iskolai és óvodai érzékenyítéseket, meg a több millió észak-afrikai és közel-keleti fia­talembert. 

Nem szeretnék a szerencselovagokat befogadni, pedig Gyuri bácsinak nem kevés pénze van a projektben, százmilliókat tett bele, hogy meggyőzze a magyarokat arról, hogy az a baj, hogy a migránsok továbbmennek és nem maradnak itt az országban.

Igen sokan vannak azok is, akik nem rajonganak a brüsszeli szankciókért és az intézkedések miatt megemelkedett energia- és élelmiszerárakért, valamint egészen felháborító módon 

Hírdetés

Orbán Viktorral értenek egyet, aki azonnali tűzszünetet és a háború befejezését – értsd: békét – követel. 

Mondjuk ebből is látszik, hogy a magyar miniszterelnök egy igazi diktátor, egy született akarnok, hiszen micsoda dolog, hogy követel?! Ne követeljen, hanem szolgáljon, illetve mondjon le!

Jakab Péter például a parlament feloszlatását követeli, azonban ez a típusú követelés közel sem olyan ellenszenves, mint a magyar miniszterelnök követelőzése, sőt! 

Mondjuk ha a parlament feloszlatná magát, akkor nyilvánvalóan új választást kellene kiírni, akkor pedig megint jönne a sok buta, műveletlen, nyelveket nem beszélő szélsőjobboldali vidéki, akik szégyenszemre újra a Fideszt választanák meg.

Apropó, nyelvtudás! Felháborító, ahogy a kormánypropaganda az igen művelt, tájékozott, valódi európai kultúrember Karácsony Gergelyt támadja az angolja miatt. Az ember gyomra felfordul. 

Szóval végső soron forradalomra lenne szükség – mert hogy a választáson a Fidesz győzne –, valami olyan nagy és izgalmas eseményre, amikor a tengernyi elégedetlen magyar elsöpörné a rendszert.

Erről delirált a szombati Kötöttfogás című műsorban az ismert anarchista, marxista, Konok Péter, aki amúgy az Öt című műsorban néha egészen normálisan szokott viselkedni. 

Úgy tűnik, ott jó hatással van rá Ceglédi Zoltán és Hont András, akik a Telex, a 444 és a DK ellenszenvét kivíva nem gyűlölik tiszta erőből a Fideszt, és nem ritkán az ellenzéket is kritikával illetik.

Nos, a Kötöttfogásban Ceglédi és Hont nem szokott széket kapni, Konokból így mindenfajta fék és ellensúly nélkül kibugyboroghat a szélsőbalos anarchista. 

Legutóbb is ez történt. A történész-filozófus-publicista ugyanis arról kezdett elmélkedni, hogy őt roppant mód zavarja a tüntetések békés jellege, és elszomorítja a radikalizmus, a Molotov-koktélok és a vér hiánya.

Igen, jól olvasták, a vér hiánya. Konok Péter vért és forradalmat akar, és nem szereti, ha néhányan úgy beszélnek, hogy jaj, ne bántsák őket. 

Konok bántani akarja a tudjuk kiket, de az sem lenne ellenére, ha mondjuk a soron következő tüntetésen valóban be is mennének az MTVA-székházba a demonstrálók, és ki is húznák azokat, akiket ki akarnak húzni. 

Ehhez persze először a rendőröket kellene szétverni, illetve legyilkolni, de sebaj, egy igazi baloldali tüntetés a vértől és a hulláktól válik valódivá és komolyan vehetővé, azaz hatásossá.

A nagy szakállú anarchista arról is beszélt, hogy ha bemegy a boltba, és meglátja az árakat, az már maga a forradalmi agitáció. Szerintem viszont az, amit Konok mond, kimeríti az alkotmányos rend elleni szervezkedésre való felbujtást, alapvetően tehát inkább annak kellene örülnie, hogy nem került még börtönbe.

De az árakról is inkább Ursula asszonnyal kellene konzultálnia, ugyanis ha a brüsszeli politikusok nem erőltetnék annyira az Oroszországra nézve hatástalan, ránk nézve viszont roppant káros szankciókat, akkor se Konok, se én nem kapnék kisebbfajta infarktust, amikor meglátom a boltban például a vaj árát.

Borítókép: Konok Péter történész az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulóján tartott Talpra, Pécs! elnevezésű demonstráción a pécsi Széchenyi téren 2015. március 15-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »