Forma–1: már meneszthették is Michael Masi versenyigazgatót

Forma–1: már meneszthették is Michael Masi versenyigazgatót

A héten elkezdődött az FIA által megígért vizsgálat, ami a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj utolsó köreiben meghozott versenyigazgatói döntéseket hivatott kielemezni.

Brit sajtóértesülések szerint közel egy hónappal azok után, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalossá tette, hogy ki fogja vizsgálni a szezonzárón történteket, ténylegesen elindult a folyamat – írja a gphirek.hu.

A Nemzetközi Automobil Szövetség pár nappal az Abu-dzabi Nagydíj után jelentette be, hogy ki fogja elemezni a történteket. A Mercedesnél ugyanis hatalmas felháborodást keltett, hogy Michael Masi versenyigazgató úgy indította újra a futamot az utolsó körre, hogy csak a Lewis Hamilton és Max Verstappen között lévő lekörözöttek előzhették meg a biztonsági autót. A brit pilóta ezzel gyakorlatilag teljesen védtelenné vált, és végül el is bukta a világbajnoki címet a Red Bull versenyzőjével szemben.

Hírdetés

A szervezet a héten ülést tartott Genfben, amit az újonnan megválasztott elnök, Mohammed bin Szulajm, valamint a sportért felelős elnökhelyettes, Robert Reid vezetett. A szakportálok azt is tudni vélik, hogy a mostani vizsgálatnak február 3-án, a Motorsport Világtanács következő ülésén lesz kézzelfogható eredménye, ugyanis akkor fogják előterjeszteni a szükségesnek tartott javaslatokat.

A versenyigazgató Michael Masinak, valamint az FIA formaautós bizottságának eddigi elnökének, Nikolasz Tombazisznak a neve ugyanakkor már most sincs rajta a frissen kiadott szervezeti listán: a dokumentum a motorsportért felelős főtitkárt, Peter Bayert jelöli meg az együléses kategória első embereként.

Sajtóhírek szerint a Mercedes az ausztrál és a görög szakembert szeretné eltávolíttatni a pozíciójából. Utóbbival azért voltak elégedetlenek, mert az ő vezetésével születtek meg azok az aerodinamikai szabályok, amelyek jelentősen visszavetették a Mercedest (és az Aston Martint). A vizsgálatok eredménye emellett Lewis Hamilton jövője szempontjából is kulcsfontosságú lehet, hiszen a hétszeres világbajnok állítólag ettől tette függővé, hogy folytatja-e a pályafutását.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »