Forma–1: ha nem lassít a Red Bull, oda a jövő évi vb is

Forma–1: ha nem lassít a Red Bull, oda a jövő évi vb is

Az idei Forma–1-es szezon utolsó két versenyén is a kétszeres világbajnok Max Verstappen a fő esélyes – mondta a holland pilótáról Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Max Verstappen megdöntötte az egy szezonban szerezhető legtöbb győzelem rekordját, 14-nél jár, Sebastian Vettel és Michael Schumacher egykori csúcsát adta át ezzel a múltnak a hét végén, ráadásul még két verseny hátravan.

„A jövő hét végi Brazil Nagydíjon, ha a sprintfutam úgy alakul, hogy a Red Bull nem tudja maximalizálni a teljesítményét, akkor lehet a sikerszériában egy kis törés, de egyébként mindkét hátralévő versenyen, Brazíliában és Abu-Dzabiban is, Verstappen az, akivel számolni kell” – mondta Vámosi Péter.

Hírdetés

A túlköltekezése miatt büntetés elé néző Red Bull Racing nemcsak az idei sorozatot uralja, hanem a szakíró szerint jövőre is hasonló lehet a szereposztás a Forma–1-ben. „A legtöbb szakértő már a büntetéssel együtt is kezdi odaadni a jövő évet Red Bullnak. Elképesztően nagyot kellene fejlődnie a Mercedesnek és a Ferrarinak, hogy érdemi változás legyen” – mondta.

A riválisok közül szerinte a Mercedes magára talált az utóbbi időszakban, akár még a hátralévő versenyeken fordíthatnak is és akkor a konstruktőri bajnokságban megszerezhetik a második helyet.

„A Ferrari a nagyon jó évkezdet után hozta azokat a stílusjegyeket, ami a 80-as években is már a sajátjuk volt: estek-keltek, volt technikai hiba, stratégiai vagy versenyzői baki, ami miatt az egész évet szinte kukázhatják. Szép eredmény, de így nem lehet világbajnokságot nyerni. A Mercedes ilyen szempontból nekem összeszedettebbnek tűnik, még akkor is, ha továbbra is üldözik az első futamgyőzelmüket” – mondta Vámosi Péter.

Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Koen Van Weel

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »