Fordulat Lengyelországban – börtönnel büntetnék az LMBTQ kritikát

Fordulat Lengyelországban – börtönnel büntetnék az LMBTQ kritikát

A progresszív-liberális Tusk kormány igazságügyi államtitkára olyan törvényt terjesztett be amely alapján szigorítanák, akár börtönnel is büntetnék az LMBTQ közösség elleni kritikát, amit „gyűlölködésként” fogalmaznak meg – számolt be a javaslatról több hírforrás, köztük a tichyseinblick.de is.

Az utóbbi hónapok lengyelországi történéseit követve – amelyeket egyébként egyetlen szó nélkül hagy az egyébként minden állítólagos „jogsértésre” ultraérzékeny brüsszeli bürokrácia – azt lehetne mondani, semmi új a nap alatt, Donald Tusk progresszívjei tovább folytatják megbízóik ágendájának megvalósítását, ami – az eddigi tapasztalatok szerint – leginkább a kontinens egyik legkonzervatívabb társadalmának fejtetőre fordításából áll.

Hírdetés

A törvénytervezet nyilvánosságra került részeiből kiderül, hogy az egyebek mellett kiterjeszti az úgynevezett „diszkriminációs kritériumokat” a szexuális irányultság, a kor, valamint a gender identitás fogalmaival is. Smiszek az általa előterjesztett módosításról úgy fogalmazott, hogy az „teljes védelmet nyújt majd” a gyűlöletkeltés és a rosszindulatú beszéd ellen az érintett közösségek számára.

A konzervatív Ordo Iuris agytrösztnek dolgozó Pawel Szafraniec a törvényjavaslatról a Brussels Signal-nak nyilatkozva azt mondta: a jogszabály szövegezéséből teljesen hiányzik annak definíciója, hogy mit lehet „gyűlöletbeszédnek” minősíteni, csak a védeni kívánt személyek kategóriáit tartalmazza. A szakértő ezzel kapcsolatban arra is rámutatott, hogy a definíció hiánya, lehetővé teszi, hogy a jogszabály alkalmazása igencsak szélleskörű legyen, olyannyira, hogy az érdemi módon veszélybe sodorja a szólásszabadsághoz való jogot, és így alapvető emberi és polgári jogokat is. „Politikai lépésről van szó, amelynek célja, hogy elhallgattasson embereket és így ellehetetlenítse a véleménynyilvánítás szabadságát” – szögezte le.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »