Fordulat előtt állhat a Coca-Cola

A Coca-Cola kapcsán nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy rendkívül stabil vállalatról beszélünk – véli Nyikes Dávid, a KBC Securities elemzője.

Érdekes szintekhez ütötték vissza a Coca-Cola árfolyamát, amely a januári történelmi csúcsokhoz képest 9,5 százalékot esett. Eközben jelentős technikai támaszokat tört le az árfolyam, kezdve az 50 és 200 napos mozgóátlaggal, majd a 45,2 és 43,7 dolláros szintekkel. Végül a 42 dollárnál húzódó emelkedő csatorna alsó szára tudott megálljt parancsolni az esésnek.

A pénteki és hétfői mozgás alapján úgy tűnik, hogy fordulni tudott a papír az említett kulcsfontosságú szintről, és felfelé vette az irányt. A már 2011 óta húzódó emelkedő csatorna felső szára most 50 dollárnál jár, amelynek elérése 13,7 százalékos potenciállal kecsegtet hosszú távon. Ezenfelül az is biztató lehet, hogy az elemzői célárak átlaga szintén 50,25 dollárnál alakul, vagyis 14,3 százalékos felértékelődést várnak.

Hírdetés

Negatív nyomás esetén a kulcsszint továbbra is a 42 dollárnál húzódó emelkedő csatorna alsó szára, amelynek letörése esetén elcsúnyulna a technikai kép. Indikátorok tekintetében az MACD egy eladási jelzést adott a múlt héten tapasztalt nagyobb eladási hullám következményeként.

A Coca-Cola kapcsán nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy rendkívül stabil vállalatról beszélünk, amelynek termékei a nem ciklikus fogyasztási cikkek kategóriájába sorolhatók, vagyis egy esetleges gazdasági recesszió nem viseli meg annyira a vállalat eredménytermelő képességét. Szintén fontos, hogy a Coca-Cola a kiemelkedő osztalékfizető papírok között van. Egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek huszonöt éve folyamatosan növelik az osztalékfizetés mértékét, vagyis a Dividend Aristorcrats csoportnak. Jelenleg a cég 3,37 százalékos osztalékhozamot kínál, aminek alapján a nyolcadik helyet éri el az említett csoportban.

A negyedik negyedéves gyorsjelentését pénteken, magyar idő szerint 12.55-kor teszi közzé a vállalat. Ez fokozott kockázat, így aki pozíció felvételét fontolgatja, annak érdemes megvárnia a jelentést.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »