Fordított optika

A nemzeti újságírás fejedelme, Lovas István mutatott rá több ízben, hogy a balliberális oldalnak egyik kedvelt módszere, hogy a másik oldalt vádolja meg avval, amit saját maga művel.
Nézzünk szét a világban, mit látunk?
A PC, ballib erők kézi vezérlést működtetnek, rafinált módszerekkel öncenzúrára kényszerítik az újságírókat, tabusítanak húsba vágó kérdéseket, magyarul: lábbal tiporják a sajtó- és véleményszabadságot, majd ugyanezzel vádolják meg ellenfeleiket.
Az európai értékekre fittyet hányó, azok érvényesülését, ahol csak tehetik, alapjaiban akadályozó muszlim tömegeket engednek rá Európára, miközben a bevándorlást ellenzőket vádolják meg Európa-ellenességgel.
Multikulturalizmusról beszélnek, miközben a sokszínű európai kultúra szerves alapját, a nemzeteket és a nemzetállamokat igyekeznek felszámolni.
Ennek a nemzetközi politikai bűnszövetkezetnek a magyarországi lerakata, a ballib, Jobbikkal is kiegészült ellenzék jó tanítványa a mestereknek.
Az ellenzék gyűlöletpropandája az egy bites, zsigerből ítélő, mélyebb összefüggéseket látni képtelen választókra van szabva. Mit ír  Bruck Gábor, az ellenzék stratégája? 
Hogy a Fidesz szavazói krokodilagyúak és gondolkodásképtelenek.
A járvány kezdete óta látszik, hogy az ellenzék a vírusnak szurkol, a vírus okozta válsághelyzettől reméli saját hatalomhoz jutását. Mit fröcsög Czeglédy Csaba Gyurcsányhoz közel álló, elítélt gazdasági bűnöző, akit most a ballib önkormányzatok tízmilliós szerződesekkel tömnek ki? 
Hogy a Fidesz szurkol annak, hogy minél többen haljanak meg a járványban.
Gyurcsány maga is elismerte, hogy nem kormányzott 2004-től 2006-ig. Hozzátehetjük, utána sem, az egész gyurcsányi politika kimerült a kommunikációban. Mi ír Gyurcsány felesége, Dobrev Klára a Facebookon? 
Azt, hogy a Magyarország történetében soha nem látott mértékű gazdaságvédelmi csomagot hirdető Fidesz illetve Orbán intézi el a valós kormányzást kommunikációs trükkökkel.
A példák hosszan sorolhatóak.
Bár népi szólásaink vannak erre az esetre („bagoly mondja verébnek, nagyfejű”, „tolvaj kiált fogdmegért”) sajnos nincs külön megnevezésünk arra a hazugságtípusra, amikor nem egyszerűen valótlant állít valaki, hanem a valóság ellenkezőjét, amikor nem csak megrágalmazzák az ellenfelet, hanem olyan gazságot állítanak róla valótlanul, amit maguk követnek el.
De ha nincs is erre külön fogalmi megjelölésünk, azért leírhatjuk: ezek az emberek nem egyszerűen hazudnak, hanem ellenfeleiket rágalmazzák meg a maguk gazemberségeivel.

Hírdetés

Borbély Zsolt Attila
A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »