Fontoskodik az UEFA

Az UEFA a magyar szurkolók által a bosznia-hercegovinai Nemzetek Ligája-mérkőzésen elkövetett rasszista vétségek miatt fegyelmi eljárást indított a szövetséggel szemben. A fegyelmi döntés megismeréséig az MLSZ nem értékesít jegyeket a hollandiai mérkőzésre.

Az UEFA mai tájékoztatása szerint az európai szövetség a magyar szurkolók által elkövetett rasszista vétség miatt sürgősségi eljárásban bírálja el a bosznia-hercegovinai Nemzetek Ligája-mérkőzésen történteket. Amennyiben a fegyelmi testület bizonyítottnak találja a rasszista megnyilvánulások elkövetését, úgy várhatóan életbe lép a korábban felfüggesztett szankció, amely szerint a válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésére a magyar vendégszektorba nem lesz engedélyezett a jegyértékesítés.

Hírdetés

Ezért az UEFA jogerős döntéséig az MLSZ-nek nem áll módjában elindítani a jegyértékesítést a november 16-i Hollandia–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés vendégszektoraiba. Az MLSZ erre tekintettel azt javasolja a hollandiai utazást tervező szurkolóinak, hogy az esetleges szállás- és jegyfoglalásokkal várjanak, illetve körültekintően járjanak el. A szövetség az UEFA hivatalos értesítésének kézhezvételét követően azonnal tájékoztatja a közvéleményt a döntés tartalmáról.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »