Fontos változások az Indexnél

Fontos változások az Indexnél

Visszatér Pusztay András, július 15-től ismét ő az Index.hu Zrt. vezérigazgatója.

Az Indamédia cégcsoport jelentős változásokat jelentett be. Távozik az Index.hu Zrt. vezérigazgatói posztjáról Andacs Botond, és a most létrehozott gazdasági csúcsvezetői pozícióban a vállalat gazdálkodási folyamatainak a javításán dolgozik tovább. “Botond feladata lesz a cégcsoportot képviselni gazdasági kérdésekben, valamint pénzügyileg és gazdálkodási téren összehangolni a leányvállalatok működését” – mondta el Ziegler Gábor, az Indamédia csoport vezérigazgatója.

Hírdetés

Andacs Botond közgazdász, közel húsz éve dolgozik az online médiában. Több médiumnál is vezető szerepet töltött be: korábban a Napi.hu termékmenedzsere, majd a Port.hu ügyvezetője és számos kisebb kiadvány lapigazgatója, majd az Index.hu vezérigazgatója volt.

Andacs Botond helyére egy korábbi vezető érkezik: Bodolai László, a társaság igazgatóságának elnöke július 15-ével Pusztay Andrást nevezte ki az Index.hu Zrt. vezérigazgatójának. A szakember, aki korábban már hat éven át állt a médiavállalat élén, közgazdász, 20 éve dolgozik a médiában. Eleinte a Magyar Rádió, majd az InfoRádió és a TV2 riportere, később a Magyar Televízió felelős-szerkesztője és műsorigazgatója volt. 2011-től 2017-ig vezette az Indexet. A hírportáltól való távozás után a Sziget Kulturális Menedzseriroda marketingigazgatója lett. Az elmúlt hónapokban pedig egy startup vállalkozás, a parkolást forradalmasító Rollet marketingvezetője volt.

Bodolai László, aki egyben a Magyar Fejlődésért Alapítvány kurátora is, azzal indokolta a váltást, hogy így látja garantálva az Index hosszú távon eredményes működését. Ugyanezért érezte fontosnak, hogy a bevételek döntő részét szállító Indamedia Zrt. vezetőjét, Ziegler Gábort felkérje, hogy legyen az igazgatóság tagja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »