Fontos újdonságot érdemes figyelmi a Real Madrid esti meccsén

Fontos újdonságot érdemes figyelmi a Real Madrid esti meccsén

Bár tartanak már az új idény nemzetközi kupasorozatainak selejtezői, a hagyományos kezdetet az UEFA Szuperkupa-mérkőzés jelenti. A 2022-es kiírásban este kilenc órától a Real Madrid és az Eintracht Frankfurt játszik a helsinki Olimpiai Stadionban.

Éppen ötven évvel ezelőtt játszották az első Szuperkupa-döntőt – ez futballtörténelmi tény, de nem írhatjuk úgy, hogy az UEFA Szuperkupa-döntőjét. A holland Anton Wittkamp, a De Telegraaf nevű napilap újságírója, későbbi sportszerkesztője találta ki, hogy lehetne még egy trófea, amelynek elnyerésével a kor addigi legjobbja, az Ajax igazolhatná, valóban Európa legjobbja. A hetvenes évek elején már három sorozatot szervezett párhuzamosan az UEFA (BEK, KEK, UEFA-kupa), Wittkamp a vitathatatlanul első számú BEK és a másodiknak tartott KEK győztesének csúcsmeccsét álmodta meg.

Az 1972-es címvédők, az Ajax és a skót Rangers le is játszotta az akkor még kétmeccses döntőt (amúgy 1973 elején), de Barcs Sándor, az UEFA megbízott elnöke akkor még nemet mondott arra, hogy az európai szövetség is a sorozat mögé álljon, úgymond hivatalossá tegye. Az 1973-as választás után az olasz Artemio Franchi került az elnöki székbe, ő pedig már rábólintott, az Ajax és az olasz AC Milan két mérkőzése már az UEFA égisze alatt folyt. (A hollandoknál Varga Zoltán ült ült a kispadon mindkét mérkőzésen)

A Real Madrid eddig négyszer nyerte meg a serleget, ha ma este legyőzi az Eintrachtot, beéri a két rekordert, a Barcelonát és az AC Milant. A játékosok közül Dani Alves és Paolo Maldini nyerte meg eddig legtöbbször a trófeát, egyaránt négyszer. Ők ketten szerepeltek eddig a legtöbbször a különböző kiírásokban, ötször. Ma este Karim Benzema és Daniel Carvajal utoléri őket.

Az edzők közül Carlo Ancelotti a győzelmek számát tekintve máris társrekorder Pep Guardiolával (3-3), azaz, ha nyer ma a Madrid, egyedüli első lesz. Az ő számára különösen fontos ez a sorozat, játékosként és edzőként összesen négyszer nyert, ezzel is társrekorder Guardiolával.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A BL címvédője ma este a legerősebb összeállításában veheti fel a harcot, mindkét új szerzemény, Tchouameni és Rüdiger is a keret tagja. A csapat tegnap este már edzett a mérkőzés helysínén, mint ahogyan természetesen megérkezett az Eintracht Frankfurt is, igaz, immár szerb kulcsjátékosa, a Juventushoz tartó Filip Kosztics nélkül.

Fontos különlegessége a mérkőzésnek a SAOT alkalmazása. Az úgynevezett Semi-automated Offside Technology hivatalosan is debütál. Mi az a félautomata les és hogyan működik? Úgynevezett lesfelderítő rendszer. A SAOT egy több kamerával rendelkező technológia, amely jobban követi a játékosok végtagjait, és meghatározza a passz pontos pillanatát. A remények szerint segítségével még pontosabban megítélhetők lesznek a lesszituációk.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »