FONTOS LEVELET KAPTAM

FONTOS LEVELET KAPTAM

„Tisztel Bayer Úr,

 

Török Viola, a Marosvásárhelyi Spectrum színház művészeti vezetője is megosztotta gondolatait az SZFE hisztériáról, amely gondolatok keretében Vidnyánszky Attila mellett foglalt állást.

 

A művészeti vezető első sorai önmagukért beszélnek: 

” Én nem hiszem, hogy lenne a világon egy olyen művészeti egyetem, amely zsigeri utálatot érez a puszta gondolattól, hogy esetleg nemzeti vonatkozású kultúrával kellene egy kicsit többet foglalkoznia. Nem tudom milyen újításokat vezetne be a nemrég megalakult kuratórium elnöke, de színházi tevékenysége Beregszásztól Debrecenen át a Budapesti Nemzeti Színházig nemzeti értékmentő és építő jellegű elkötelezettségről tett tanúbizonyságot. Ha azzal fenyegetne, hogy ezután mindent el kell felejteni, ami magyar, még megérteném a félelmet, de ezt a gyűlöletet Budapesten 2020-ban nem hiszem el!”

 

Hírdetés

A következő egysoros gondolathoz, amely egyben bátorságra való buzdítás a Gyurcsányék által igazi vérkommunista stílusban megfenyegetett embereknek, nem kell semmit hozzáfűzni, tökéletes magában, minden lényeges benne van.:

„Én mégis azt mondanám: NE FÉLJETEK! A kirekesztők világa „Csalóka szivárvány””

 

A záró sorok sem kevésbé ütőssek. Székely Gábor saját szavait idézve cáfolja azon „mindentől való függetlenségről” szóló egyébként hazug demagógiát, amelyre az SZFE-es diákok/tanárok, illetve a velük együtt hisztiőz balliberális/kommunista körök mostani (egyébként kormányellenes) akciója épül.

„Színházainkban, filmjeinkben a magyar emberek közérzetét kell kifejeznünk, a körülöttünk levő világról kell árnyaltan gondolkodnunk. Ha ezt nem tesszük, hivatásunknak nem teszünk eleget.”(Székely Gábor,2020)

 

Török Viola gondolatai teljes terjedelmükben a Színház Online felületén jelentek meg.

(Itt egy apró megjegyzés/észrevétel a színház online a „független tájékoztatásáról” kb. 10 az 1-hez hozza le a Vidnyánszky mellet állásfoglaló, illetve a kormánnyal és Vidnyánszkyval szemben álló cikkeket, interjúkat, véleményeket stb. Természetesen az utóbbi körök javára. Erre kitűnő példa, hogy a Hamburgi egyébként színielőadás címszó alatt abszolút szélsőbalos illetve lgbtq+ propagandát toló Deutsches Schauspielhaus „szolidaritását” kiemelt helyen hozták le… Hiszen ki másnak a véleménye lehetne ebben a kérdésben fontosabb, mint egy radikális balos, klasszikus értékeket tagadó, egyébként magyarul nem tudó ennek ellenére Orbán Viktort rendszeren diktátorozó társulaté.)”

(Borító: zinhaz.online)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »