Fontos Közép-Európa semlegességéról és a NATO-ból való kilépésről beszélni

Fontos Közép-Európa semlegességéról és a NATO-ból való kilépésről beszélni

Közép Európában jelenleg 3 állam van, amely katonailag semleges ország, Svájc, Ausztria és Szerbia. Egyik ország sem kíván a NATO-ba belépni, sem rövid, sem hosszútávon. Azt azért meg kell jegyezni, hogy Svájc nagyon különleges helyzetben van, és a bankjaiból befolyt pénzekből a 8,2 millió lakosságához képest, Európa egyik a legerősebb hadseregét tartja fent.

2016. 03. 10.-én Tomislav Nikolic szerb elnök Moszkvában tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. Az orosz elnökkel lefolytatott találkozó után, így nyilatkozott: “Szerbiának semlegesnek kell maradnia, és távol kell tartania magát minden katonai tömbtől.”

Közép-Európa mind a két világháborúban teljesen kimerült, legyengült. Még a “győztesek” sem tudták megtartani az erőfölényüket sokáig, pl: Csehszlovákia, Jugoszlávia. Lengyelországot szavakban mind a kétszer támogatta az antant, de gyakorlatban nem, sőt odadobta a lengyeleket a sztálini Szovjetuniónak.

Miért fontos a Közép-Európa semlegességéról, pontosabban a NATO-ból való kilépésről beszélni?

1. Teljesen világos, hogy az USA az Oroszország elleni gazdasági majd később katonai harcait Közép-Európában akarja megvívni.

2. Egy ilyen háborúban Közép-Európa mindenképp el fog vérezni, mint ahogy az előző kettő világháborúban is.

3. Közép-Európa nem fogja tudni a küldetését a kiegyenlítő, “híd” szerepét betölteni, ha ütközőzóna lesz.

Hírdetés

4. Kicsit ironikusan, de lényegre törően megfogalmazva: Akarunk rakéták célpontjai és golyófogók lenni az USA kedvéért?

5. Ausztria és Szerbia között, ha Magyarország, Szlovénia, Csehország, esetleg Horvátország és Szlovákia is katonailag is semleges lenne, akkor az USA háborús előkészületei semlegesítve lennének?

6. Két Közép-Európa országot nagyon eredményesen tud Oroszország ellen hangolni az USA. Az egyik Lengyelország, aminek sajnos komoly történelmi előzményei vannak, a másik Románia. Katonailag Lengyelország a legerősebb a térségben második Románia. Bár Németország a legerősebb katonailag Közép-Európában, viszont az az USA közvetlen irányítása alá tartozik.

7. Közép-Európa népei meg tudnák őrizni Európa békéjét, ha a “szív” minőség felébred bennünk. A Közép-Európai Konföderációnak, ha semleges és önálló szövetségi rendszert alakít ki, akkor elkerülhetnénk a következő háborút, aminek az előszele már itt van Ukrajnában.

Közép-Európa Konföderáció – A szív szövetsége nyugat és kelet között

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »