Fontos hír az ingyenes parkolás végéről

Fontos hír az ingyenes parkolás végéről

Kiderült, miért marad tovább érvényben a rendelkezés, mint a veszélyhelyzet.

A DK-s Oláh Lajos írásbeli kérdéssel fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, azt tudakolva, miért tart tovább a díjmentes parkolás, mint a veszélyhelyzet.

A miniszter helyett Orbán Balázs államtitkár válaszolt. Emlékeztet, a kormánya a humánjárvány terjedésének csökkentése érdekében döntött arról, hogy az ország egész területén ingyenessé teszi a parkolást, mindezt azért, hogy a közösségi közlekedéssel együtt járó kontaktusszámot csökkentsék és a gépjárművel munkába járók költségeit mérsékeljék.

Hírdetés

Mint írja, a védekezés eredményes volt, a rendkívüli jogrendet meg lehet szüntetni.

„A jogállamisági garanciák szem előtt tartása azonban indokolttá teszi a kellő felkészülési idő biztosítását mind az állampolgárok, mind a parkolási rendszert üzemeltetők számára. Ezt szolgálja, hogy a veszélyhelyzet tervezett megszüntetését követően kb. egy hétig, átmeneti intézkedésként – az állampolgárok érdekét és a kiszámíthatóságot szem előtt tartva – várakozási díjat július elsejéig nem kell fizetni” – olvasható a válaszban.

Gulyás Gergely kedden azt mondta: akár már szerda éjfélkor véget érhet a rendkívüli jogrend, miután az Országgyűlés elfogadta a szükséges törvényt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »