Fontos helyről kapott támogatást Hosszú Katinka

Fontos helyről kapott támogatást Hosszú Katinka

„Én mindig is versenyzőpárti voltam, azt gondolom, a versenyzőt kell mindig előtérbe helyezni. Ha pénzt tud keresni egy ilyen viadalon való részvétellel, akkor abban ne akadályozzuk meg mi, mint a Magyar Úszó Szövetség” – nyilatkozta Wladár Sándor a DIGI Sport híradójának.

Nagy kérdés, tényleg el akarja-e tiltani Hosszú Katinkát és a versenyen szintén elinduló többi nemzetközi sztárt a FINA, amely attól is tart, hogy az új versenysorozat miatt sokan kihagyják majd a december 11-16. közötti, kínai rövidpályás világbajnokságot.

Hírdetés

„A FINA majd ki fogja alakítani pontosan a hozzáállását ehhez az ISL-versenyhez, nyilván a szervezeten belül történt egy rövid kommunikáció ez ügyben, ami arról szól, hogy esetleg eltiltással fenyegeti, vagy azt helyez kilátásba a torinói versenyen elinduló versenyzőkkel szemben. Én remélem, hogy ez változni fog” – tette hozzá a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Ami viszont nem változott, hogy a magyar úszók szinte mindenhol remekelnek, ahol elindulnak. Az úszóként olimpiai bajnok Wladár Sándor pedig elárulta, kik azok, akikre különösen figyel. „Nekem két nagy kedvencem van, Milák Kristóf és Késely Ajna, óriási potenciál van bennük. A Magyar Úszó Szövetségnek az a feladata, hogy vigyázzunk ezekre a versenyzőkre, valamilyen kontrollált figyelmet adjunk nekik, hogy ne kallódjanak el még véletlenül sem, s hogy az eredményességük felfelé ívelő ága megmaradjon.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »