Fontos bejelentést tett Hosszú Katinka

Fontos bejelentést tett Hosszú Katinka

Több mint 30 úszó, köztük 15 olimpiai bajnok részvételével megalakul a Profi Úszók Világszövetsége, a GAPS (Global Association of Professional Swimmers), amelyben az első pillanattól kezdve minden egyes kontinens képviselteti magát – jelentette be Facebook-oldalán Hosszú Katinka. 

„Célunk, hogy mindenkiről halljunk és még többen legyünk. A GAPS lehetővé fogja tenni számunkra, hogy közösen képviseljük érdekeinket a saját sportágunkban, rálátásunk legyen arra, mi történik ma az úszósporttal, és hatásunk arra, mi lesz vele a jövőben” – fogalmazott. Hozzátette, joggal várják el, hogy a FINA vezetői mostantól egyenrangú félként tekintsenek majd rájuk.

Hírdetés

http://mno.hu/

„Bár reménykedtem benne, hogy legutóbbi, nektek címzett levelem sokak számára gondolatébresztő lesz majd, de arra még én sem számítottam, ami történt. Nem arra gondolok, hogy a sajtó ennyire felkapja a témát, hogy olyanok tesznek fel kérdéseket a sportág problémáiról, akiknek ez eddig eszükbe sem jutott volna, hanem arra, ahogy ti, úszók, világszerte megmozdultatok” – emelte ki Hosszú Katinka.

Jelenlegi tagok:

Jessica Ashwood, AusztráliaBronte Campbell, AusztráliaCate Campbell, AusztráliaMadison Wilson, AusztráliaPieter Timmers, BelgiumBruno Fratus, BrazíliaHilary Caldwell, KanadaPernille Blume, DániaJeanette Ottesen, DániaRikke Pedersen, DániaCamile Lacourt, FranciaországAnna Santamans, FranciaországMarco Koch, NémetországJames Guy, Nagy-BritanniaAdam Peaty, Nagy-BritanniaHosszú Katinka, MagyarországLuca Dotto, OlaszországKosuke Hagino, JapánFemke Heemskerk, HollandiaRanomi Kromowidjojo, HollandiaKira Toussaint, HollandiaSharon Van Rouwendaal, HollandiaFerry Weertman, HollandiaMichelle Coleman, SvédországJennie Johansson, SvédországSarah Sjöström, SwedenCameron Van Der Burgh, South AfricaConor Dwyer, USAKatie Meili, USALia Neal, USA


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »