Folyton csak az akasztás…

Folyton csak az akasztás…

„Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül…” – mondta egy lakossági fórumon gyűlöletkampány, az ellenzék közös hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltje. Hogy mire gondolt a függetlenként induló jelölt, azt a hallgatóság fantáziájára bízta.

A kandeláberekkel és az azokon elhelyezett plakátokkal kapcsolatban rendhagyó képzettársítással rukkolt elő egy lakossági fórumon nemrég Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltje. Úgy fogalmazott: „Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül…”

Hogy pontosan mire gondolhatott a lámpavassal összefüggésben, azt nem mondta ki a polgármesterjelölt, aki arról is szót ejtett a fórumon, hogy az írek, a franciák, a skótok vagy a baszkok – szerinte – mit tettek volna a jelenlegi magyar kormánnyal.

A végső eszköz a gyűlöletkampány?

Hírdetés

Nem áll példa nélkül a fentiekhez hasonlóan szélsőséges politikusi megnyilvánulás. Néhány hete egy pécsi MSZP-s politikus olyan fotót posztolt közösségi oldalára, amelyen Orbán Viktor kivégzésére utalt, később a Jobbikhoz köthető N1 tévé Facebook-oldalán a miniszterelnök megölése és megevése került szóba, nemrégiben pedig egy jobbikos országgyűlési képviselőjelölt oldalán volt téma a fideszesek felakasztása.

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz szerdai frakcióülésén úgy fogalmazott: a reménytelenség gyűlöletet szít, az ellenzéktől pedig gyűlöletre és gyűlöletkampányra lehet számítani az elkövetkező 50 napban. Csak erre alkalmasak, csak ennyi a mondanivalójuk – mondta.

hirado.hu

The post Folyton csak az akasztás… appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »