Folytatódik az egészségügyi reform – Rangsorolhatják a kórházakat az egészségügyi ellátás színvonala alapján

Folytatódik az egészségügyi reform – Rangsorolhatják a kórházakat az egészségügyi ellátás színvonala alapján

Fontos rendelet kerül kedden tárcaközi egyeztetésre. A kórházak kategorizáciájáról szóló jogszabály segít a pacienseknek abban, hogy átlássák, melyik kórház milyen színvonalú. A most vitára bocsátott rendelet az adott kategóriába sorolt egészségügyi intézmények számára tartalmaz előírásokat.

Kár, hogy a tervezetet az a Vladimír Lengvarský terjeszti be, aki mára elvesztette politikai támogatottságát, és már saját pártjának erős emberei sem állnak mögötte.

Ettől függetlenül a tervezet a kormányprogram része, melyet a koalíció megígért a választóinak.

És hogy mit tartalmaz a kórházak kategorizációjáról szóló,tárcaközi egyeztetésre (majd a kormányba, ezt követően a parlamentbe) kerülő jogszabály?

Hírdetés

Röviden összefoglalva, ha a törvénytervezet elfogadásra kerül, átláthatóbbá válhat az egészségügy, mely segíthet a pacienseknek is eldönteni azt, hogy milyen betegséggel melyik kórház kínálja számára a legjobb ellátást.

A rendelet táracaközi egyeztetésének időtartama három hét és az egészségügyi reform egyik fontos elemét tartalmazza. A rendelet lényegében pontosan meghatározott és számonkérhető tartalommal tölti meg a korábban már tárgyalt, öt kategóriába sorolt kórházakat attól függően, hogy melyik milyen besorolást kap.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »