Folytatódik Aleppo felszabadítása

Folytatódik Aleppo felszabadítása

 

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei, főleg az elit Köztársasági Gárdából és a 4. Gépesített Hadosztályból, jelentősen előretörtek a Khaldijje és a Lajramun kerületek között fekvő területen, elfoglalva számos épülettömböt és gyártelepet.

Egy szíriai katonai forrás megerősítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg kiterjesztette az ellenőrzését a Castello főút körül, elfoglalva a Mahladzsat Al-Tabagh és a Gyarmatok lakótelepek épülettömbjeit, valamint Mahladzsat Al-Thawraht és több gyárat, gazdasági célú létesítményt Aleppo városának Khaldijje régiójában.

Hírdetés

Ezenkívül a Szíriai Arab Hadsereg képes volt biztosítani egy 150 méter hosszú alagutat, amely a Shabib épülettől a Golden City tömbig húzódik. Nagyon pusztító erejű C4 plasztik robbanóanyaggal van megtöltve, szükség esetén a katonák bármikor be tudják robbantani.

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei jelenleg folytatják előrenyomulásukat a Lajramun-Khaldijje vonalon megközelítve a Bani Zaid kerületet, ahonnan a “dzsihádisták” (értsd: vahabita terroristák) aknavető gránátok, gáztartályok és más töltetek tízezreit lövik ki nap mint nap, megölve ezzel eddig több mint 9 ezer polgári személyt és megsebesítve 60 ezret.

Meg kell jegyezni, hogy csak tegnap 250-nél több polgári lakos sebesült meg a vahabita terroristák kíméletlen tüzérségi támadásaiban a szíriai kormány erők ellenőrzése alatt álló nagyon sűrűn lakott Aleppo városi negyedekben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »