Folytatódik a plakátháború – a Fidesz nem hagy helyet az ellenzéknek

Folytatódik a plakátháború – a Fidesz nem hagy helyet az ellenzéknek

A portál úgy tudja, ha a cégek mégis adnának plakáthelyet az ellenzéki pártoknak a kampányidőszakban, akkor a kormánypártok reklámcégeivel kötött egész éves szerződéseiket elbuknák.

Az országban összesen körülbelül 20-25 ezer ilyen óriásplakáthely található és megközelítőleg 14 ezer citylight. 6-8 ezer óriásplakát marad akkor, ha levonjuk a piaci megrendelők által már lekötött helyeket és a Simicska Lajos cégeihez tartozókat. Ezt foglalta le most a Fidesz, ami azt jelenti, hogy bár előre nincsenek kifizetve, fenntartják nekik a felületeket, így azokon mások nem hirdethetnek.

Hírdetés

A portál információi szerint egy decemberig tartó szerződés átlagosan 100 millió forintos bevételt jelent cégenként.

Emlékezetes, hogy a Fidesz a Jobbik sikeres plakátkampánya óta mindent megtett azért, hogy az ellenzék plakátolását ellehetetlenítse. Még rendkívüli parlamenti ülést is összehívtak, hogy miután a Lex-csicskaként elhíresült törvénytervezetet a parlament leszavazta, átvigyenek egy ahhoz hasonló településvédelmi törvényt, azzel akadályozva, hogy a Soros és kormányzati plakátokon kívűl másmilyen politikai hangok is felülethez jussanak.

Nézze meg, hogy robbant ki a plakátháború: 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »