Folytatódik a kabuli dráma: Az Iszlám Állam a reptérre igyekvő nyugatiakra vadászik

Folytatódik a kabuli dráma: Az Iszlám Állam a reptérre igyekvő nyugatiakra vadászik

Az amerikai hadsereg alternatív módokat keres arra, hogy eljuttassa az amerikai polgárokat, a kivonni akart afgánokat és más harmadik országbelieket a kabuli reptér biztonságos részeire, miután az Iszlám Állam szervezett támadásokkal fenyegetőzött.

Az NBC News közlése szerint az ISIS megfenyegetett minden reptérre igyekvő személyt, alaposan megnehezítve az eljutást a kivonási zónába. Az amerikai hadsereg most alternatív útvonalakat dolgoz ki. A logisztikai kihívás nem egyszerű, az embereket be kell gyűjteni a városban, majd el kell juttatni a reptér biztonságos zónájába.

Vélhetően kisebb embercsoportokat gyűjtenek majd össze a városban, majd biztosított útvonalakon meghatározott időben eljuttatják őket a reptérre. A kisebb csoportokat ugyanis könnyebb és gyorsabb átjuttatni a főkapun.

Hírdetés

Az ISIS fenyegetései miatt tovább nőt a Joe Biden amerikai elnököt és az amerikai adminisztrációt kritizálók tábora.

A kabuli amerikai nagykövetség már értesítette az amerikai állampolgárokat, hogy ne próbáljanak meg maguk eljutni a repülőtérre a potenciális veszélyek miatt.

Kabul tálib bevétele óta (augusztus 14.) az USA 17 ezer embert evakuált, csak az elmúlt 24 órában hat C-17-es nagy katonai szállító és 38 charter járattal hoztak ki 3800 embert.

CNBC.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »