Folytatódik a jobboldali médiaháború?

Bár éppenséggel abba sem nagyon maradt: a Népszabadság szerint ősszel újabb fejezethez ér a Simicska-Orbán háború.

Simicska Lajos semmilyen gesztust nem kíván tenni Orbán Viktornak, nem adja fel médiapiaci portfóliójának egyik orgánumát sem – tájékoztatták a Népszabadságot a miniszterelnöki alternatív médiabirodalom-építés folyamatát ismerő források.

Hírdetés

Mint ismert, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója – aki sokmilliárdos magánvagyonnal rendelkezik – tavasszal céget alapított Médiaháló Kft. néven, és érdeklődik a Magyar Telekom tulajdonában lévő Origo hírportál iránt. Schmidt Máriával beszélt munkatársunk, de ő elzárkózott mindenfajta nyilatkozattól. Más, kormányközeli források viszont megerősítették lapunknak az „Origo-szálat”.

Orbán Viktor az őszi Fidesz-kongresszusra „teljes harckészültséget” szeretne, már ami az új, immár Simicskával szembeni jobboldali médiabirodalmat illeti, de a kormányfő a médiapiacon is a diverzifikált (rész)tulajdonlást látja célszerűnek Habony Árpád, Liszkay Gábor, Sánta János, Andy Vajna, illetve egyre inkább úgy tűnik, hogy Schmidt Mária részvételével.

A lap forrásai szerint már ősszel elindul a kíméletlen versenyfutás a miniszterelnök elképzelései szerint a jobboldali szavazókért; cél a Hír TV eljelentéktelenítése, és a Magyar Nemzet „megrendítése”. A Simicska-oldalon úgy látják, a kormányzati propagandagépezet mintha nem számolna az emberi tényezővel, a jobboldali tévénézők, olvasók értékválasztásával, „konzervativizmusával”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »