Folyamatosan szállítják nekünk a beteg betolakodókat a horvátok

Folyamatosan szállítják nekünk a beteg betolakodókat a horvátok

A hideg miatt egyre több beteg migráns érkezik Horvátországba – tájékoztatott a horvát közszolgálati televízió (HRT) szombaton.

Durdica Ivkovic, az UNICEF programvezetője a sajtónak úgy nyilatkozott: a gyerekek súlyos légzőszervi megbetegedésekkel érkeznek az ideiglenes befogadóállomásra, gyakori a bőrbetegség és a viszketegség is.

Sinisa Varga egészségügyi miniszter szombaton ellátogatott a sátortáborba, majd a sajtónak cáfolta, hogy viszketegségjárvány ütötte volna fel a fejét az illegális bevándorlók között. "A járványügyi hivatal munkatársai egyetlen olyan esetet sem jegyeztek fel, amely járványra utalt volna, így bőrviszketegség-járványt sem" – mondta a miniszter.

Több mint 150 ezren alig egy hónap alatt

Hírdetés

A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a jelenlegi szerb-magyar zöldhatár lezárása óta 153 ezer illegális bevándorló lépte át a "szerb"-horvát határt.

Horvátország területére – a kelet-szlavóniai Babska és Felsőtárnok körzetébe – szombaton 21 óráig 7787 migráns érkezett, akiket vonattal és buszokkal folyamatosan szállítanak a magyar határra.

Jelenleg 4425 illegális bevándorló tartózkodik a valkóapáti sátortáborban. A pénteken érkezett migránsok közül sokan a szabadban töltötték az éjszakát, mert nem fértek el a sátrakban.

Ranko Ostojic belügyminiszter szombaton a sajtót arról tájékoztatta, hogy "minden a legnagyobb rendben van" és ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »