Folyamatosan romlik Putyin teljesítménye

Folyamatosan romlik Putyin teljesítménye

Hogy ez a kormányzásra igaz-e, az kérdéses, de a jégpályán már nem teljesít úgy, mint az elmúlt években.

Kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vett Szocsiban egy gálameccsen, amelyen visszavonult klasszisok mellett lépett jégre. A világ legjobb hokibajnokságának nevére (az észak-amerikai National Hockey League, NHL) rájátszó, 2011-ben alapított Night Hockey League (szintén NHL) meccsét ezúttal René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) elnöke dirigált – miközben az ország túlfelén, Moszkvában és Szentpéterváron zajlott az A csoportos jégkorong-világbajnokság.

Putyin is részt szokott venni ezeken a meccseken, 2012 májusa óta ötször lépett jégre ilyen NHL-meccsen az orosz elnök – ennek nyomán elemezte teljesítményét a Quartz. A portál megállapította, hogy ugyan a cselgáncs mellett hokibolondnak is számító Putyin egyre gyengébben szerepel ezeken a mérkőzéseken, természetesen mindig az a csapat nyer, amelyikben ő játszik.

Hírdetés

A 63 éves államfő korábban a meccsek legjobb játékosa is volt, ezúttal két gólpasszt adott, és csupán egyetlen gólt lőtt, azt is csak azért, mert Vjacseszlav Fetyiszov hagyta neki. 2015 májusában volt a legjobb, akkor nyolc gólt ütött – de nem tudni, hány asszisztot adott, 2014-ben pedig hat gól és öt gólpassz szerepelt a neve mellett.

A Quartz még játékosadatlapot is szerkesztett a hokis elnöknek, íme:

Fotó: Quartz


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »