Folyamatosan figyel majd minket kameránkon keresztül a Windows 10

Folyamatosan figyel majd minket kameránkon keresztül a Windows 10

A Windows 10 tavasszal megjelenő új kiadásának egy fejlesztése kiverheti majd a biztosítékot egyes felhasználóknál, akik beépített kamerával rendelkező gépen futtatják azt. A Creator’s Update ugyanis utóbbin keresztül folyamatosan figyelni fogja őket – hogy így biztosítsa a gépen tárolt adatokat az illetéktelen hozzáférésektől.

A Microsoft által Dynamic Lock-nak hívott frissítés mindezt azon keresztül fogja elérni, hogy a kamerán át szemmel tartja majd a gépbe bejelentkezett, az előtt ülő felhasználót. Ha a rendszer eközben azt érzékeli, hogy az illető feláll a gép mellől, automatikusan zárolja azt, hogy az illető távollétében senki nem férhessen hozzá a géphez, valamint a rajta tárolt adatokhoz és programokhoz.

Hírdetés

Az újítás természetesen kikapcsolható lesz – azaz, akit zavar az, hogy a gép folyamatosan figyeli őt, letilthatja majd ezt a funkciót. Ugyanakkor vélhetően számos cégnél kötelező majd használatát bekapcsolni, hogy a vállalati adatok ezen a módon is védve legyenek a kíváncsi szemek elől.

A Windows 10 Creator’s Update frissítése tavasszal fog elérhetővé válni az átlagfelhasználók számára, bár újdonságait a Microsoft Insider programjába jelentkezők már addig is kipróbálhatják majd.

(PC Fórum)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »