Folyamatos támadás alatt a Betyársereg – Tyirityán Zsoltot kérdeztük

A Betyársereg vezetője reagál a liberális szennymédia újabb rágalmaira, amelyek már túl mentek minden határon. „Háborút viselünk a hazugság világbajnokai ellen!”

A Betyársereg vezetője megelégelte az újabb rágalmakat, és mint mondja: „Röviden és tömören: nem akartam foglakozni ezzel az üggyel, de amiket most leírtak az már a pofátlanság teteje. Úgy gondolom, néhány tényt leközlök, hogy mindenkinek tiszta legyen a helyzet.”

A Betyársereg

A Betyársereg fennállása óta semmilyen bűncselekményt nem követett el. Semmilyen eljárás a Betyársereg tagjai ellen nem indult. A Betyársereg egy sportcentrikus önvédelmi mozgalom, ami demonstrációival különböző megoldatlan problémákra hívja fel a figyelmet, amik a rendvédelem feladatkörébe tartoznak. Megjelenéseivel a hatóságokat próbálja ösztönözni az adott problémás szituációk megoldására. Ennyit a szervezett bűnözésről illetve a védelmi pénz szedésről…

Reagálás a terrorizmus vádjára

2014 januárjában Pécsen tartottam előadást a „közélettől a terrorizmusig” címmel. Az előadás a bal,- jobboldali és a vallási terrorizmus témakörével foglalkozott behatóbban. Célunk között szerepelt többek között annak a megvilágítása, hogy ebben az országban, embereket másképp gondolkodásukért, hogyan sorolnak a terrorista kategóriába. A rendezvény alatt bemutatásra került egy 2007-ben készült dokumentumfilm, “Hogyan harcol az Iraki Ellenállás” címmel. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a dokumentumfilm készítésének idejében az Iszlám Állam még nem is létezett. Az összeállítás hat órán keresztül foglalkozik az Iraki Ellenállás természetrajzával, ami leginkább a 2004-es Falludzsában folytatott aszimmetrikus hadviselésre épül. A filmből az előadás végén a valódi terrorizmust bemutatva játszottunk be különböző részleteket, képanyaggal alátámasztva azt, hogy elmondásunk szerint mi tartozik a terrorizmus fogalomkörébe. Az előadás nyílt volt és nem zártkörű. A rendezvényen közel 250-en jelentek meg. Semmilyen formában a terrorizmushoz tartozó gyakorlati életformát nem népszerűsítettünk. Bombagyártásról szóló oktatófilmet nem vetítettünk. Kivégzésekről filmet be nem mutattunk, bár az kétségtelen, hogy a dokumentumfilm, maga az ellenállás bemutatása során, illusztrációs jelleggel kitér ezekre a cselekményekre. A dokumentumfilm törvényesen megjelent, bárki megvásárolhatja. ISIS propagandafilmet soha semmilyen formában a Betyársereg be nem mutatott, nem is ajánlott senki figyelmébe, sőt magát a szervezetet is a Betyársereg eszmeiségével teljes mértékben szemben állónak nyilvánította!

Dér Zsolt

Hírdetés

Dér Zsolt soha sem volt a Betyársereg tagja, ennek ellenére ez nem azt jelenti, hogy ne lennék vele jó baráti viszonyban. Az ország területén számtalan esetben tartottunk előadást az aszimmetrikus hadviselés tárgykörében. Rendezvényeink nyilvánosak voltak és rendkívül népszerűek. Zsolt szemében egy háborús veteránt ismerhetett meg a közönség, aki előadásában szemléletesen tudta ismertetni a háború borzalmait, felhívva a figyelmet arra, hogy az emberiségnek mindenféleképpen el kell kerülnie azt a helyzetet, hogy a problémamegoldás központjában a fegyver legyen.

2011 augusztusában előadást tartottunk a Magyar Szigeten a gerillaháború témakörében. Az ominózus kijelentés a gyilkolással kapcsolatban ekkor hangzott el részemről. A nyilvánosság által megismert rész egy adott szövegkörnyezetből kiragadott, utolsó két mondat idézése, mely így rendkívül aljasul, teljesen más megvilágításba helyezi a kijelentés értelmét. A történet előzményéhez tartozik, hogy a 90’-es évek elején egy liberális újságíró egy riportműsorban, hosszan foglalkozott azokkal a magyar fiatalokkal, akik akkoriban a Délszláv háború poklában harcoltak. A szerkesztő úgy próbálta beállítani ezeket a srácokat, minthogyha cselekedetüket a gyilkolási vágy motiválná. Ezzel szembemenve, egyfajta morbid humort alkalmazva, talán nem szerencsésen, próbáltam azt kifejezni, hogy ezek a srácok számunkra nem gyilkosok, hanem hősök. A közönség felé azt kommunikáltam ezzel, hogy Zsoltot és a hozzá hasonló fiúkat, nevezhetik bár gyilkosnak számunkra akkor is mindig hősök maradnak. A közönség (közel 500 fő) értette a korhatáros hasonlatot. Ezt jutalmazta tapssal és nevetéssel. Később mikor a liberális médiában a hangfelvételen ez megjelent akkor én elmondtam ezzel kapcsolatban az álláspontomat. Természetesen ez senkit sem érdekelt. Dér Zsolt nem gyilkos, hanem háborús hős.

Jobbik

A Jobikkal semmiféle stratégiai szövetségünk nincsen, nem is volt és nem is lesz, mivel a Jobbik esetében egy pártról a Betyársereg esetében pedig egy civil szerveződésről beszélhetünk. Nem azonos fronton harcolunk, bár az általános és követendő emberi értékrend melletti kiállásban, azonos véleményen vagyunk.

„Háborút viselünk a hazugság világbajnokai ellen!”

Eddig és netovább! Ezzel betelt a pohár! Innentől kezdve mi is háborút viselünk a hazugság világbajnokai ellen! A Betyársereg kiváló élsportolók, patrióta családapák és nemzetük védelmében közösségbe szerveződött, az adott társadalmi környezetükben teljes megbecsülésnek örvendő, remek harcosok közössége. Fennállásunk alatt voltunk már ISIS toborzószervezet, szervezett bűnözésre alapuló verőember gárda, az ukrán Jobb Szektorral szövetségben lévő társadalmi egyesület, a TEK-be beépült alvó ügynökök csoportja, Iszlám propagandaanyaggal fiatalságot mérgező, gyilkosságokat tervező, másként gondolkodó embereket megfélemlítő, elvetemült vadállatok. Még jó, hogy elmondtam, hogy a sereg tagságának erős a rassztudata így legalább a Boko Haram-al nem tudtak minket egybemosni, de úgy gondolom a sötétség erőinek elvetemültségét látva, ez már csak idő kérdése.

Személyes üzenetem a „Vigyázó” nevezetű drótféregnek: „Ebből pereskedés lesz, így azt javaslom, hogy menj a norvég alaphoz és kérjél tőle jó sok pénzt, mert szükséged lesz rá!”

(Betyársereg)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »