Fölösleges félni az iszlamizációtól, ha Európa nem marad keresztény

Fölösleges félni az iszlamizációtól, ha Európa nem marad keresztény

Az Express beszámolója szerint újabb nyilatkozattal hívta föl magára a figyelmet Christoph Schönborn bíboros, Bécs érseke. Az egyházi vezető ezúttal sem fukarkodott a meglepő kijelentésekkel.

Schönborn szerint nem a muzulmánokat kell okolni a kontinens helyzetéért:

“Amikor Hollandiában eladnak egy templomot és szupermarketet csinálnak belőle, amikor a bevásárlóközpontok fontosabbak számunkra, mint Európa keresztény gyökerei, (…) azért nem a muszlimok a hibásak.”

A bécsi érsek szerint nem az a fontos, hogy minél hangosabban rettegjünk a bevándorlástól, ami csupán Európa hanyatlásának egyik tünete, ő egész másban látja a probléma lényegét:

“Fölösleges az Európa iszlamizációjától való félelem, ha semmit sem teszünk azért, hogy a kontinens keresztény maradjon.”

Az egyházi vezető szavai pont egybecsengenek portálunk tegnapi, vitaindító írásával:

Hírdetés

Ugyan Schönborn is azt szeretné, hogy a bevándorlók minél hamarabb visszatérhessenek hazájukba, és a migráció megoldását is abban látja, hogy Európa gazdaságilag feltornázza a válságövezeteket, merészebb elgondolásai is vannak ezekről a régiókról:

“Természetesen keresztényként szeretném, hogy a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyszer újra keresztény vallású legyen.”

Úgy véli az európai integráció épp ezért “összehasonlíthatatlanul jobb, mint az évtizedes megosztottság”, és pont emiatt nem szimpatizál a Brexithez hasonló, szerinte szétfeszítő válaszreakciókkal, de azt is megérti, hogy az emberek félnek a migrációtól.

Schönborn Donald Trump, megválasztott amerikai elnökről is véleményt nyilvánított, melyben óva intett a korai ítélkezéstől:

“Nem tudom, hogy Clinton tényleg jobb választás lett volna, vagy Trump tényleg nagy balszerencse-e. Ronald Reagan megválasztása után is sokan ingatták a fejüket, (…) és mégis az Egyesült Államok egyik legkiválóbb elnök lett.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »