Follinus Anna: Éveken át zaklatott egy könyvkiadó házaspár

Éveken át szexuálisan kihasználta egy kiadóvezető házaspár, akiket azt követően ismert meg, hogy jelentkezett 16 éves korában egy irodalmi pályázatra – állítja Follinus Anna, Gérecz Attila- és Junior Prima-díjas költő.

A Díványnak adott interjúban a költő azt mondta, a férfi akkor 71 éves volt, a nő pedig 49. „Rövid időn belül értésemre adták, hogy támogatásukat csak és kizárólag akkor nyerhetem el, ha teljes valómban alárendelem magam akaratuknak. Amikor a férfi első szexuális közeledését határozottan elutasítottam, megkezdődött a magas szintű manipuláció” –fogalmazott a 33 éves költő. Hozzátette, elkövetői mindent megtettek, hogy alternatív valóságukat kiterjesszék rá, melyben „torz vágyaikat a szeretettel azonosították, míg a külvilág esetleges értetlenségét kispolgárinak titulálták”.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy miért maradt, azt mondta: úgy kell elképzelni, mintha egy láthatatlan börtönbe lenne a személy bezárva, de éppen a falak hiánya által válik e fogság oly veszélyessé, hiszen mind az áldozat, mind a külvilág előtt letagadható. 

„Minden elvontsága ellenére azért ennek a rabságnak is vannak kézzel fogható jelei: az elkövetők amennyire csak lehet, elzárják áldozatukat a külső személyektől. Másokkal,  beleértve a korombelieket is, ebben az időszakban egyáltalán nem lehetett szoros kapcsolatom. A házaspár folyamatosan választási helyzet elé állított: vagy a külvilág vagy ők és a költészet” – jelentette ki. Elmondása szerint a szexualitás csupán egyik megjelenési módja volt az erőszaknak, a fizikai agressziót leszámítva a bántalmazás összes formáját alkalmazták. „Ők az élet minden területéhez ezzel a kontrollálatlan jogosultságérzettel viszonyultak, cselekedeteiket az örökös hatalomvágy mozgatta” – fogalmazott.

Szavai szerint „szabadulását” négy év után végül egy olyan személyhez fűződő szerelem eredményezte, akivel nem akartak vagy mertek szembeszállni.

Az interjú során Follinus Anna nem nevezte meg a házaspárt, de az általa közölt információk sokat elárulnak. A történtekről egy verset is írt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »