Fölényesen nyerte a Román Kupa első szakaszát (Hegyi-kerékpározás)

Fölényesen nyerte a Román Kupa első szakaszát (Hegyi-kerékpározás)

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede magabiztos győzelmet aratott a Mediaș XCO&XCE hegyikerékpáros versenyen, amelyet a medgyesi önkormányzat május 26. és 28. között másodszor szervezett meg. A viadal egyben a Cross Country Olympic Román Kupa első szakasza is volt. A 27 éves kerékpáros holnap Belgiumba utazik, ahol vasárnap rendezik a Cross Country Eliminator világkupa-sorozat második fordulóját.

A hétvégi megmérettetésre a különböző korosztályokban több mint 200 versenyző nevezett, akik kiváló, mesterséges és természetes akadályokkal teletűzdelt pályán tehették próbára magukat. Az útvonal erdőn és völgyön keresztül vezetett, meredek emelkedőkkel és lejtőkkel tarkítva, a kerékpárosoknak fatörzseken, hidakon, rámpákon és sziklás ösvényeken kellett átkelniük, amelyek próbára tették az ügyességüket. A 21 kilométeres távot Molnár Ede teljesítette a legjobb idővel, mögötte három perccel később ért célba Málnási József Attila, a harmadik helyen Roberto-Dumitru Burța végzett. A háromszéki sportolóra a hétvégén komoly kihívás vár, ugyanis Belgiumban a világ legjobbjai ellen száll harcba az XCE világkupa-sorozat második fordulóján.

Hírdetés

„Szombaton az XCE-versenyt a negyeddöntők során lefújták, mert az időjárási körülmények miatt a pálya egy része járhatatlan volt. Vasárnap a Román Kupa első szakasza nagyon jól sikerült, a rajt után Málnási József Attila és jómagam elléptünk a mezőnytől, majd sikerült a riválishoz képest is egyre nagyobb előnyre szert tennem, így végül 3 perccel hamarabb értem célba. A pálya remek volt, komoly kihívást jelentett, a medgyesi önkormányzat sokat áldozott a kialakítására. Nagyon örülük a győzelemnek, szükségem volt egy pozitív impulzusra, legutóbb több mint fél éve állhattam a dobogó legmagasabb fokára. Mentális szempontból sokat jelent a siker, remélem, hogy a folytatásban is jobbnál jobb eredmények jönnek” – mondta Molnár Ede.

Eredmény, XCO Román Kupa, első forduló: 1. Molnár Ede (Dinamo-BikeXpert-Superbet Racing Team) 1:41:14 óra, 2. Málnási József Attila (Velocitas Racing Team) 1:44:13, 3. Roberto-Dumitru Burța (CSU Scott) 1:45:05. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »