Fölényes győzelemmel kezdte a szlovák bajnoki rájátszást a HC DAC

Fölényes győzelemmel kezdte a szlovák bajnoki rájátszást a HC DAC

A cseh-szlovák közös lebonyolítású női kézilabda-bajnokság (MOL Extraliga) bajnoki címének elhódítása után a dunaszerdahelyi HC DAC a szlovák bajnoki címért is versenybe száll. A sárga-kékek ellenfele a Stomfa volt kedd este a szlovák rájátszás elődöntőjének első mérkőzésén.

A párharc első mérkőzését Dunaszerdahelyen rendezdték meg, a mérkőzés egyértelmű esélyesének a MOL Extraliga újdonsült bajnoka, a HC DAC számított.

Debre Viktor tanítványainak a mérkőzés elején ugyan még akadozott a játéka, hiszen a MOL Extraligában a szezonban csupán egy pontot szerző Stomfa tartani tudta a sárga-kékeket. A vendégek egészen a 10. percig tudták a lépés tartani a házigazdákkal, de 5-5 után a DAC egyre inkább növelni kezdte előnyét.

Hírdetés

Szünetről visszatérve sem változott a játék képe, a dunaszerdahelyi lányok nagy fölényben játszottak, a második játékrészben is tovább növelték előnyüket. Az első tíz percben ugyan a vendégek még faragtak hátrányukból, de ez a tendencia nem tartott sokáig, a hazaiak ismét komoly előnyt építettek ki.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharcot szerdán folytatják a felek a második mérkőzéssel, melyet a Stomfa otthonában rendeznek meg.

A mérkőzés után a dunaszerdahelyi együttes átvehette a MOL Extraliga bajnoki aranyérmét és a bajnoki trófeát is. A találkozóra sokan kilátogattak, hiszen a szomszédos MOL Arénában sportnapot rendeztek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »