Földi: polgárháborúk sora következhet

Egy olyan permanens válsághelyzetben, amelyben most élünk, minden nap szembe kell nézni a valósággal, azzal, hogy támadásoknak vagyunk kitéve. Meg kell szüntetni a kialakult helyzetet, nem elegendő csak évfordulókon, vagy olyankor ráirányítani a figyelmet a problémára, amikor bekövetkezik egy tragédia – hívta fel a figyelmet az M1 szerda reggeli műsorában Földi László biztonságpolitikai szakértő.

Az emberek nagy része kezd egyetérteni azokkal a biztonságpolitikai szakértőkkel, akik a veszélyre figyelmeztetnek, és erre szükség van, hiszen a tömeg véleménye nagyobb befolyással lehet a politikai döntéshozókra, mint egy-egy elemzőé – mondta el az M1 szerda reggeli műsorában Földi László biztonságpolitikai szakértő, hozzátéve: Magyarországon ez „nagyjából rendben van”, „az európai politikusoknak kellene jobban odafigyelni a saját népük véleményére”.

Hírdetés

Ami holnap történik, annak a jelei ma már láthatók, tessék komolyan venni azt a válságot, amibe Európa belekeveredett, hozzáteszem, nem véletlenül – szögezte le.

Ebből a problémából még ki lehet lábalni, de nincs már rá túl sok idő – fogalmazott.

„Ha nem adunk hamar megfelelő választ, akkor akár polgárháborúk sorozata is megkezdődhet, a jelek legalábbis erre utalnak” – mondta, hozzátéve: úgy véli, hogy utcai atrocitásokra a továbbiakban is lehet számítani, hiszen azok ellen gyakorlatilag nem létezik védelem; a robbantásos merényletek azonban ma már megelőzhetők bizonyos fokig, így azokra kisebb eséllyel következhetnek be.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »