Földi László: a törökök csak amerikai engedéllyel lőhettek

Földi László: a törökök csak amerikai engedéllyel lőhettek

A terrorszakértő szerint az orosz vadászgépet megsemmisítő török rakéták példát statuáltak Oroszországnak, ami hadászatilag ugyan védhető, de politikailag biztosan nem.

Két csoportot fogtak el és bombalabort is találtak a terrorelhárítók a hétvégén, továbbá lőfegyvereket, robbanóanyagokat is lefoglaltak – jelentette be kedden az M1-en Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója. Egy autóban két embert fogtak el, náluk sorozatlövő fegyverek voltak. A másik esetben négy embert vettek őrizetbe: Budapest felé, a város határában állították meg az autót, amelyben robbanóanyagot találtak, ennek az esetnek nemzetközi szálai is vannak.További embereket is őrizetbe vettek, letartóztattak, pontos számukat szerdán közlik. Hajdu János megerősítette: a kiemelten védett személyek védelmével összefüggésben fogták el a hat embert.

Hírdetés

Korai még következtetéseket levonni

Őrültek mindig vannak, nem feltétlenül kell az eseményeket a ma kialakult európai problémákhoz kapcsolni – kommentálta a hírt az M1-en a terrorszakértő. A TEK-tájékoztató szakmailag korrekt volt, korai még következtetéseket levonni, hiszen a nyomozás elején vagyunk, idő kell, míg kiderül, miről is van szó pontosan. Jó hír, hogy az elhárító szervek a helyükön vannak, és jól végezték a dolgukat – hangsúlyozta Földi László.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »