Földi László: a népvándorlás egy háború, amely taktikai, stratégiai lépésekre épül

Földi László: a népvándorlás egy háború, amely taktikai, stratégiai lépésekre épül

Özönlenek át az ország déli határán az illegális bevándorlók. Többnyire fiatal, életerős férfiak. Jól öltözöttek, drága, márkás telefonokkal vannak felszerelve, a zsebük pedig tele van pénzzel. A kérdésekre, hogy ki támogatja őket, honnan van pénzük, honnan vannak a drága ruhák és telefonok, nincsenek biztos válaszok. De egyre nyilvánvalóbb, hogy az illegális bevándorló-áradat, nem pusztán menekültügyi kérdés. Földi László titkosszolgálatai szakértő szerint „ez egész egyszerűen már háború, amely taktikai, stratégiai lépésekre épül”.

A Magyar Hírlap megkeresésére kifejtette, hogy az illegális bevándorlók tájékozottsága egyértelműen egy működő kommunikációs hálózat létezésére utal. 

Egy „tudatosan megtervezett, felépített rendszerrel állunk szemben, amelybe mindenki, még az utolsó ember is be van csatornázva”

 – mondta Földi a lapnak. Hozzátette: mindenki felkészítésen esik át, hogy ezeket megtanulja. A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a migránsoknál van pénz, ami kétségessé teszi azt az állítást, hogy kifejezetten szegény menekültekről van szó.

Földi szerint a háttérben rendkívül komoly szervezet áll, hatalmas üzletről lehet beszélni, rengeteg pénz van benne.

Hírdetés

Akik pedig ezt a rendszert mozgatják, azoknak a kivitelezés igazából nem okozhat gondot, hiszen ha valaki hadseregek logisztikai feladatainak elvégzésére van kiképezve, ugyanúgy meg tudja oldani, hogy „civileket mozgasson”.

Mindezt persze nem Kongóban vagy egy másik szegény afrikai országban találják ki – jegyezte meg a Magyar Hírlapnak.

A szakértő úgy véli: az európai országok titkosszolgálatai tisztában vannak a feladattal, de sok akadályt kell leküzdeniük, hogy eredményeket érjenek el. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a déli kerítésépítés, a határvédelem megerősítése, továbbá az ehhez hasonló lépések után meg kell próbálni beépülni a rendszerbe, és

„ha kell, akár fegyvereket is be kell vetni”.

Földi László arról is beszélt, hogy az arab országok nem egységesek, nehéz szövetségeseket találni, és az európai országok, illetve népek is különbözőképpen viszonyulnak a bevándorlás problémájához. Akadnak, akik ezt az egészet kvázi „jópofa dolognak” tartják, míg mások egyenesen életveszélynek, ezek az érdekellentétek pedig akadályozzák az előrejutást.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »