Földi: Európában muszlim katonák követik el a merényleteket

Az Európában elkövetett terrortámadások muszlim katonák által végrehajtott, nagyon is végiggondolt akciók. A floridai lövöldözés nem ebbe a kategóriába tartozik – véli Földi László titkosszolgálati szakértő.

Három csoportba sorolhatók a világban manapság elkövetett merényletek – mondta az M1-en Földi László titkosszolgálati szakértő. Az egyik típusra a legutóbbi amerikai lövöldözés a példa, amikor egy mentálisan sérült férfi a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőtéren vaktában lövöldözve öt embert megölt, nyolc másikat pedig megsebesített. A merénylő korábban az amerikai nemzeti gárda kötelékében egy évet szolgált Irakban.

A másik csoportba a klasszikus terrorcselekmények tartoznak, amelyek elkövetői általában valamilyen ideológia nevében gyilkolnak. A támadások harmadik fajtájába a muszlim katonák által végrehajtott, nagyon is végiggondolt, a háború által determinált akciók sorolhatók, amelyek jelenleg Európában zajlanak – véli Földi László.

Az utóbbiak elleni harc kapcsán gyakran számon kérik a különböző országok titkosszolgálatain az együttműködés hiányát, vagy azt, hogy nem iktatnak ki gyanússá vált személyeket – mondta. Földi László szerint a kritizált jelenségek oka mögött politikai döntés van, a közéleti vezetők sem működnek együtt, az egyes országokon belül is gyakorlatilag háború folyik az érdekcsoportok között.

Hírdetés

Példaként említette az Egyesült Államokon belüli, valamint az Egyesült Államok és Oroszország közötti konfliktusokat. Mint mondta, az amerikai elnökválasztást elvesztő oldal még mindig nem nyugszik bele az eredménybe, és az utolsó erejével Oroszországot piszkálja azzal, hogy NATO-csapatokat küld a kelet-európai ország határaihoz, és az amerikai választási kampányba avatkozó orosz hackertámadásról beszél.

(Híradó)

Vádat emeltek a floridai merénylő ellen – életfogytiglan vagy halálbüntetés is lehet a vége

Öt embert lőtt agyon az a Puerto Ricó-i veterán, akit "elmekontrollal kényszerített a kormány" az IÁ keblére


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »