Földi: Európa háborúban áll, Angela Merkelnek le kell mondania

Földi: Európa háborúban áll, Angela Merkelnek le kell mondania

Földi László volt titkosszolgálati vezető szerint a bevándorlás kérdésének kezeléséhez először is ki kellene mondani, hogy Európa háborúban áll, Angela Merkel német kancellárnak pedig le kellene mondania.

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Kossuth Rádió Európai idő című vasárnapi műsorában hangsúlyozta: a háború alatt nem azt érti, hogy lőni kell, de "Európát meg kell védeni, mert Európát megtámadták", egy válsághelyzetben pedig "egészen más rendtartást kell kialakítani".

A titkosszolgálati szakértő úgy látja, Angela Merkel ma gátja egy egységes, "a védelem logikája" szerinti koncepció kialakításának, ezért le kellene mondania, hogy megvédje Németországot és Európát.

A műsor másik vendége, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója úgy fogalmazott: "nagy baj, ha háború van, mert az Európai Uniónak nincs hadserege, nincs felkészülve erre a helyzetre".

Hírdetés

Földi László és Kovács István egyetértett abban, hogy Európa külső határainak megvédése nélkül nem lehet megfékezni a jelenlegi krízist.

A migránsok hazaküldésének várható nehézségeit is hasonlóan látják a szakértők. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az ezzel kapcsolatos jelenlegi uniós előírások nem tudják betölteni a funkciójukat, mint fogalmazott, a mai jogszabályok "rengeteg jogot garantálnak a migránsoknak, és nagyon kevés jogot az államnak". Földi László ehhez azt tette hozzá, hogy a kiutasítás radikalizálódással járhat majd.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »