Földi a migránssegítők szabad likvidálásáról beszélt, Tarlós eltiltotta a további nyilatkozatoktól

Földi a migránssegítők szabad likvidálásáról beszélt, Tarlós eltiltotta a további nyilatkozatoktól

Amíg tanácsadó a fővárosi önkormányzatnál, addig soha többet nem nyilatkozhat migránsügyben Földi László – mondta az Azonnali kérdésére Tarlós István főpolgármester a szerdai Budapestinfón. Földi azért került reflektorfénybe néhány napja, mert a migránsokat segítő "civilek" likvidálásáról elmélkedett.

Ahogy a kormány is rendez rendszeresen sajtótájékoztatókat Kovács Zoltán kormányszóvivő és főként Lázár János kancelláriaminiszter főszereplésével, úgy Budapest főpolgármestere, Tarlós István is szükségét érzi a sajtó rendszeres tájékoztatásának.

A szerdai Budapestinfón arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy nemzetbiztonsági tanácsadója, Földi László a "menekülteket és migránsokat segítő civileket" háborús bűnösöknek nevezte, és a szabad likvidálásukról elmélkedett az Echo TV-ben a közelmúltban, és biztosan jó ötlet-e egy olyan tanácsadót alkalmazni havi bruttó 700 ezer forintért, aki ilyeneket nyilatkozik.

Tarlós István erre úgy reagált: nem kellemetlen számára ez a kérdés. Aztán kifejtette: van Földi Lászlónak munkaköri leírása, ez alapján neki nem a migránsokról való nyilatkozgatás a feladata, és nem ezért kapja a fizetését sem. A főpolgármester azt nem akarta részletezni, hogy migránsügyben miben ad és miben nem ad igazat Földinek, azt viszont leszögezte, hogy ezeket a kijelentéseit nem a fővárosi főtanácsadói minőségében tette, hanem mint egykori biztonságpolitikai szakértő.

„Nézze, én nem akarok soha senkit likvidálni, eddig se akartam, és nem is fogok. Nem tudom, hogy ő pontosan hogy fogalmazta meg ezeket a szavait. De egy tény, hogy Földi László, amíg itt dolgozik főtanácsadóként, addig semmilyen minőségben ilyen kérdésekben nyilatkozatokat nem tehet. Akkor sem, ha hívják, akkor sem, ha önként akar menni” – mondta Tarlós István, majd megismételte: amíg Földi önkormányzati főtanácsadó, addig ezeket a véleményeit nem tárhatja a nyilvánosság elé.

Később a Népszava újságírója is visszatért Földi László ügyére, mire Tarlóst István azt mondta: kezdi őt emlékeztetni ez az ügy Kövér László „köteles” mondataira, amit anno kiforgattak, és úgy állították be, mintha a politikus bárkit is fel akart volna akasztani. Majd neki is leszögezte: az ügy következménye, hogy ilyen ügyekben ő soha többet nem szólalhat meg, ellenkező esetben elköszönnek egymástól.

Hírdetés

A múlt héti kormányinfón egyébként Lázár János véleményét is megkérdezték az ügyben, és ő is elhatárolódott Földi László szavaitól.

"Nem tudom, hogy ő pontosan hogy fogalmazta meg ezeket a szavait"

Ezt mondta Tarlós.

Nos, így hangzott a korrekt szöveg:

Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer: az embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan – gyakorlatilag – szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.

Az alábbi videóban meg is tekinthető, 14:29-től:

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »