Földhöz vágta a viharvadászt az Irma hurrikán

Földhöz vágta a viharvadászt az Irma hurrikán

Nem mindennapi felvételt posztoltak a Twitterre egy férfiről, aki megpróbálja becserkészni az Irma hurrikánt a floridai Key West-en.

A videón Juston Drake meteorológus látható. Amint kiszáll az autójából, a férfit szinte azonnal a földre dönti a hurrikán. Drake ugyan megpróbál feltápászkodni, de az orkán erejű szélben csak csúszik-mászik a betonon, mintha jégre lépett volna. A viharban még az arcát védő maszk is lerepül a fejéről, de nem adja fel, kitartóan méri a szél sebességét.

Lagend Juston "the storm chaser" measuring the wind from Key west Florida #irma #hurricaneirma pic.twitter.com/W4oWH3ZJoc— Shooshly Aljnobi١٤٠٨ (@SAljnobi) September 10, 2017

Hírdetés

Key Westet négyes kategóriájú hurrikánként érte el az Irma, az amerikai országos hurrikánközpont mérése szerint 215 km/h-kénti sebességgel közelítette meg Florida Keyst. Az elmúlt napokban az Irma végigsöpört az államon, tető nélküli házakat, elárasztott utcákat és áramkimaradásokat hagyva maga után. 

A hurrikán már Tampánál jár, igaz, veszített az erejéből, a most már csak a Saffir–Simpson-féle hurrikánskála egyes kategóriájába sorolt Irmát óránkénti 135 kilométeres széllökések kísérik, és szakértők azt várják, hogy a nap folyamán tovább gyengül.

http://mno.hu/

A hurrikán két nappal korábban még a legmagasabb, ötös szinten pusztított a karibi térségben, a széllökések sebessége időnként az óránkénti 300 kilométert is megközelítette.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »