Földbe döngölnék a magyarokat

Földbe döngölnék a magyarokat

A DK nyugdíjügyben ismét műbalhét kreál.

Hergeli a magyarokat az inflációkövető nyugdíj ellen, miközben Gyurcsányék 2006-ban komplett fizetéseket vettek el a közalkalmazottaktól, a 13. havi nyugdíjat pedig egyszerűen megszüntették. A DK nem nyugdíjemelést akar tehát, hanem balhét, nem a nyugdíjasok érdekét szolgálja, mert azt a Fidesz teszi, hanem a saját hatalmi vágyaihoz próbálja eszközül felhasználni a nyugdíjasokat. Ahogy lenni szokott, a DK ezúttal is undorító.

Állításunkat Moldova György egyik mondása fényesen alátámasztja: „Ha a suttogásodra nem figyelnek oda, akkor kiabálni sem érdemes.” Pedig Moldova is balos volt, igaz távolról sem gyurcsányista. Mi több, hangsúlyozta is, hogy a most előszeretettel magát szociáldemokratának nevező Demokratikus Koalíció, élén a Böszmével, ami klasszikus baloldali pozíciót jelent: „Gyurcsány Ferenc soha nem volt baloldali politikus”. A Gyurcsány–Dobrev-duó tehát most is hazudik, pusztán azért, hogy a nyugdíjasok higgyék el nekik, hogy többszörös milliárdos létükre az egyszerű emberek oldalán állnak.

De hogy állnának éppen most ott, amikor korábban sohasem álltak. Ez a szociáldemokrata szlogen részükről, mint már annyiszor, a megtévesztés legújabb változata. Dobrevék ugyanis sportból csapják be a szavazóikat. Elég csak 2006-ra gondolni, amikor letagadták, milyen súlyos helyzetben van az ország gazdasága, aztán amikor a félrevezetett emberek szavazataival nyerek, jött a beismerés – őszödi beszéd formájában –, majd a brutális megszorítások, hogy a magyarok nem győztek kiesni a gatyájukból. Amint lehetett aztán, el is zavarták a Gyurcsány–Bajnai-tandemet.

Mindez arról jutott eszembe, hogy most a nyugdíjemelés kapcsán hergelik a választókat. Ennek apropója, hogy Vitályos Eszter Facebookján közölte, a januárig visszamenőleges nyugdíj-kiegészítést a novemberi nyugdíjjal együtt fogják megkapni az idősek és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők, összesen 2,5 millió ember. Aláhúzta, a kiegészítéssel biztosított az inflációkövető nyugdíjemelés, a mostani, megemelkedett háborús és szankciós infláció mellett is. A nyugdíj-kiegészítés mértéke 3,5 százalék, ez egy 210 ezer forintos átlagnyugdíj esetén havi 6500 forintot, éves szinten, a 13. havi nyugdíjjal együtt összesen csaknem 85 ezer forintot jelent. Konkrétan novemberben átlagosan 78 ezer forinttal kapnak többet az októberi ellátásukhoz képest a nyugdíjasok. 2024 januárjában pedig újabb nyugdíjemelés várható, amelynek mértékét a jövő évre becsült inflációnak megfelelően 6 százalékban állapították meg, majd februárban érkezik a szintén emelt összegű 13. havi nyugdíj.

Ezek a tények. S akkor jött, na nem a Tenkes kapitánya, hanem a DK, és elkezdte fikázni a dolgot. Azok után, hogy – mint mondtam – ők elvettek, és nem adtak. Miközben az általuk pofátlannak mondott Orbán adni merészel a nyugdíjasoknak rendszeresen és törvényszerűen. Ő nem hazudik nekik, hanem teljesíti az ígéretét. Különös alak, az EU-ban is ezért utálják, mert nem a birodalom, hanem a választók érdekeit védi.

Szóval ezek után jön a DK, és legfőbb kommunikációs szövetségesével elkezdi cikizni a kormányt. Az ATV ugyanis olyan riportot közölt, amelyben a megkérdezett nyugdíjasok egyenesen utálkoztak a nyugdíjemelés miatt a kormánnyal szemben, amit Gyurcsány lapja, a Nyugati Fény is átvett. Naná, hogy átvette. Ha nem ő rendelte az anyagot. Az egyik megkérdezett nyugdíjast így idézte a portál: „ezzel a háromezer forinttal semmire sem tud menni a mindennapokban, amikor egy reklámszatyornyi bevásárlás már tízezer forintba kerül.” A másik meg így: „én nagyon felháborodtam, mert megint a kisnyugdíjas az, aki kevesebbet kap. Nem mondom meg mennyi a nyugdíjam, de 4000 forint emelést kaptam. Legalább egy felső határt kellene húzni, hogy meddig adható a nyugdíjemelés.”

Hírdetés

Szóval lehet itt kérem háborogni, műbalhét csinálni, de ha valakinek ugye, a suttogására nem figyelnek oda, akkor kiabálni sem érdemes. Mert kiabálni is lehet hazugságot.

Természetesen mindig mindenki szeretne több nyugdíjat, több fizetést kapni, és kevesebb adót fizetni. Csak a többszörös milliárdos Gyurcsány–Dobrev házaspárnak közömbös mindez. Nekik a pénz nem számít. Nekik a hatalom kell, hogy az egész országot tudják – az unió segítségével – a földbe döngölni.

Ez az igazi céljuk, csak ezt soha nem vallják be.

Ha ők kerülnének hatalomra, kipusztulna a magyar.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »