Földbe csapódott egy tévés helikopter, két híradós az életét vesztette

Földbe csapódott egy tévés helikopter, két híradós az életét vesztette

Kedd este forgatásból hazafelé tartott egy philadelphiai tévétársaság helikoptere, mely eddig ismeretlen okból lezuhant. Meghalt az Action News helikopterének pilótája és a fedélzeten tartózkodó fotós is, amikor kedden este lezuhant a philadelphiai tévétársaság járműve New Jersey államban.

A Chopper 6 nevű helikopter a Hammonton közelében lévő Wharton állami erdő területén zuhant le, nem sokkal este 8 óra után – írja a New York Post.

A hétüléses helikopter fedélzetén ketten tartózkodtak, egy forgatásról tértek haza.  A New Jersey rendőrség nem sokkal éjfél után találta meg a roncsot a kirerjedt erdő mélyén. Sajtóbeszámolók szerint a helyszínt különösen nehéz volt megközelíteni. A tragédia helyszínén készült felvételeken jól látható, ahogyan a földbe csapódott roncsból felcsaptak a lángok.

Hírdetés

„Mindkét kollégánknak hosszú múltja volt a csatornánál, és évek óta az Action News csapatának részeként dolgoznak. A 6-os helikopter és azok, akik azt vezetik, szerves szerepet játszanak a hírgyűjtő műveleteinkben, hiszen ők olyan területekre jutnak el, amelyeket földi úton nehéz elérni.”

– áll a csatorna közleményében. A balesetet szenvedett jármű egy amerikai gyártmányú Eurocopter AS-350A-STAR helikopter volt. Az amerikai légügyi és közlekedésbiztonsági hivatal vizsgálja a baleset okát.

Hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »