Földalatti rakétatámaszpontokról közölt felvételt a Hezbollah (videó)

Földalatti rakétatámaszpontokról közölt felvételt a Hezbollah (videó)

2024. 08. 16.

A Hezbollah médiaszárnya a 4 perces videófelvételen jól látható, hogy a föld alatti alagútak és katonai létesítmények korszerűen vannak felszerelve. A videón az is látható, ahogy a Hezbollah-tagok motorkerékpárokkal haladnak át az alagutakban.

A Hezbollah szerint a létesítmény „nemcsak el van rejtve az ellenség (izraeli) felderítő képességei elől, hanem védelmet is nyújt a lehetséges támadások ellen.

A videó tartalmazza a Hezbollah főtitkárának, Haszan Naszrallahnak a nyilatkozatát, aki szerint “az ellenállási rakéták az egész palesztin területet lefedik az északi Kiryat Shmonától a déli Eilatig.

A videóban Imad Mughniyeh, a párt katonai vezetőjének képe is szerepelt, akit 2008-ban Szíriában meggyilkoltak, utódja Fouad Shukr lett, akit Izrael ez év július 30-án ölt meg Bejrútban.

Iránban is hasonló földalatti rendszerek vannak

Hírdetés

A bejrúti iráni nagykövetség külön kommentálta a videót, azt állítva, hogy az Irán „bármelyik helyéről” megtámadhatja Izraelt.

Egy közleményben ez áll: “Perzsául a föld alatt, illetve a sziklák és hegyek belsejében található rakétalétesítményeket “rakétavárosoknak” nevezzük.”

„Ezek a rakétavárosok az egész iráni területen találhatók, és rettegést keltenek Irán ellenségeinek szívében” – tette hozzá, megjegyezve, hogy „ha szükséges, az Iráni Iszlám Köztársaság bármely pontjáról megtámadhatjuk az ellenséget”.

A határokon átnyúló támadások közepette egyre nőtt az Izrael és a Hezbollah közötti teljes háború esélye.

Az eszkaláció hátterében  az áll, hogy az izraeli hadsereg tavaly október óta több mint 40 000 ember halálát okozta Gázában miután a Hamász palesztin ellenállási csoport katonai akciót hajtott végre az izraeliek álltal megszállt területeken.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »