Föld alatti rakétabázist avatott az Iráni Forradalmi Gárda

Föld alatti rakétabázist avatott az Iráni Forradalmi Gárda

Miközben sokan attól tartanak, hogy elnöki ciklusának végnapjait élő Donald Trump parancsot ad az Irán elleni támadásra, a Perzsa-öböl partjának meg nem nevezett helyén ma délelőtt föld alatti rakétabázist avatott az Iráni Forradalmi Gárda Haditengerészete. Az avatáson mások mellett jelen volt, és beszédet mondott Hoszejn Szálámi vezérőrnagy, az Iráni Forradalmi Gárda parancsnoka és ’Alirezá Tángsziri ellentengernagy, az Iráni Forradalmi Gárda Haditengerészetének parancsnoka – írja a msn.com/he-il izraeli hírportál és az IRNA Iráni Hírügynökség.

Az Iráni Forradalmi Gárda magas beosztású tisztjei és a meghívott vendégek a rakétabázis bejáratánál előbb átsétáltak a földre terített amerikai és az izraeli zászlón, majd elfoglalták a helyüket. Amerika, pontosabban Donald Trump kifigurázása Iránban már tegnap is megtörtént, amikor a washingtoni Capitoliumban és környékén végbement eseményekre reagálva Hászán Roháni elnök kijelentette: amit az Egyesült Államokban legutóbb láttunk, azt bizonyítja, hogy mennyire törékeny a nyugati világ demokráciája, s milyen gyengék annak az alapjai. Donald Trump leköszönő elnököt pedig olyan beteg embernek nevezte, aki „beszennyezte országa jó hírnevét, s megrontotta az egész világ és az Egyesült Államok közti viszonyt.”

Hírdetés

Az Iráni Forradalmi Gárda már jó egy esztendővel ezelőtt bejelentette, hogy a perzsa állam földalatti rakétavárosokat épít a Perzsa-öböl partjainak mentén, s úgy néz ki, hogy a ma felavatott bázis a láncolat első állomása. Hoszejn Szálámi vezérőrnagy mai avatóbeszédében kijelentette: Iránnak nincs más választása, mint a védelmi és támadó képességének tökéletesítése a reá leselkedő fenyegetésekkel szemben. „Rakétarendszerünk a legmagasabb készültségi fokon képes az ország megvédésére s az ellenünk irányuló támadási kísérletek meghiúsítására”, mondta Szálámi vezérőrnagy, majd hangsúlyozta, hogy a ma felavatott bázison tárolt rakéták hatótávolsága több száz kilométer, igen pontosak, és óriási rombolóerővel bírnak.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »