Fokozott rendőri jelenlétre számíthatunk a Beregszászi Kistérségben

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatunk a Beregszászi Kistérségben

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a beregvidéki rendőrség információi szerint egy országos projekt keretében nemsokára rendőrtisztek kezdenek dolgozni a Beregszászi Kistérségben.

Egy olyan bizottság választja ki őket, amelynek tagjai között ott lesznek a rendőrség képviselői, illetve kistérségünk vezetője is – hangsúlyozta a polgármester.

„Ennek megfelelően nem csak a rendőrségi vezetőiknek, hanem közösségünk vezetőjének is beszámolással tartoznak majd a munkájukról” – írta városunk első embere.

Csak a jelenleg is szolgálatot teljesítők közül kerülhetnek ki ők.

Hírdetés

Babják Zoltán kitért arra is, hogy ahhoz, hogy betölthessék e beosztást, tesztelik őket, interjún, illetve poligráfos hazugságvizsgálaton kell részt venniük.

Emellett tanfolyamot is tartanak számukra, melynek során elsajátíthatják a faluhelyen végzendő rendőri szolgálat sajátosságait, a közösségi rendészet alapjait.

E rendőröknek például személyes kapcsolatot kell kiépíteniük a közösség minden tagjával,

megelőző munkát kell kifejteniük a helyi lakosság körében,

segítséget kell nyújtaniuk a konfliktusos helyzetek rendezéséhez, küzdeniük kell a gazdasági kalózkodás, az orvvadászat, az orvhalászat ellen – világított rá a polgármester.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »