Fojtogatni kezdték az üzletvezetőt a tetten ért cigánybűnözők

Ruhafosztogató banda járta az egyik ruházati lánc üzleteit, a nyolcfős társaság megfordult az ország különböző pontjain, míg aztán Nyíregyházán konfliktusba keveredtek az üzletvezetővel, aki felkérte az egyik tolvaj 14 év alatti gyermekét, mutassa meg, mi lapul a táskájában.

Speciális szatyorral lopták a ruhát

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség – miután a Siófoki Rendőrkapitányság a nyomozást eredményesen befejezte – vádat emelt folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt nyolc ruhák lopására specializálódott vádlottal szemben.

Hírdetés

A budapesti vádlottak 2014. augusztus és 2015. szeptember között országszerte – Budapesten, Vecsésen, Budaörsön, Dunakeszin, Nyíregyházán és Siófokon – tíz alkalommal loptak egy országos ruházati áruházlánc üzleteiből nagyobb mennyiségű ruhaneműt. Különböző személyi összetételben a bűncselekményeket úgy követték el, hogy a ruhákról az áruvédelmi eszközöket egy mágnes segítségével eltávolították, illetve azokat egy alufóliával kibélelt, ezáltal az áruvédelmi eszközök hatástalanítására és az áruvédelmi kapuk kijátszására alkalmas táskákba pakolták. A vádlottak alkalmanként 93 000 forinttól 375 000 forintig terjedő, mindösszesen csaknem 2 000 000 forint értékben tulajdonítottak el ruhákat.

2015. augusztus 31. napján a nyolc vádlottból 4 vádlott és az egyikük 14 év alatti gyermeke követett el lopást a nyíregyházi üzletben. Az üzletvezető az egyik férfit felszólította a táskájának bemutatására, aki azonban ennek nem tett eleget, hanem az üzletvezetőt többször meglökte, a nyakát megszorította, majd ehhez csatlakozott a gyermekkorú elkövető és egy fiatalkorú vádlott is.

Három vádlott előzetes letartóztatásban van, velük, valamint további két társukkal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, két vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, míg a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

(Horváth Szilárd kaposvári főügyész közleménye, forrás: Szon.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »