Fogyni szeretne? Ezt az étkezési szabályt tartsa be

Fogyni szeretne? Ezt az étkezési szabályt tartsa be

A túlsúlyos felnőttek ritkábban esznek, mint normál testtömegű társaik, mégis több kalóriát vesznek magukhoz naponta, és fizikai aktivitásuk is kisebb – állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

A Journal of the American Dietetic Association című szakfolyóiratban ismertetett eredmények szerint a normál testsúlyú felnőttek – köztük azok is, akik megelőzően lefogytak, és sikeresen tartották súlyukat – többször ettek a nap folyamán.

Többször kevesebbet kellene enni

Hírdetés

Tanulmányához két nagyszabású országos vizsgálat adatait elemezte csoportjával, az egyikben túlsúlyos emberek étkezési szokásait követték nyomon, a másikban pedig olyan emberekét, akik jelenleg normál testsúlyúak, ám ezt legalább 13,6 kilogramm fogyással érték el, és kisebb testsúlyukat minimum öt éve tartani is tudták.

A lefogyott és súlyukat tartani képes emberek fogyasztották a legkevesebb, átlagosan 1800 kalóriát naponta. Ugyanakkor ez utóbbi csoport tagjai mozogtak a legtöbbet, hetente legalább 3 ezer kalóriának megfelelő energiát égettek el valamilyen testedzéssel, miközben a normál testsúlyú emberek heti 2 ezer kalóriát, a túlsúlyos emberek pedig csak átlagosan 800 kalóriát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »