Fogyatékkal élők búcsúját tartották Máriagyűdön

Fogyatékkal élők búcsúját tartották Máriagyűdön

A fogyatékkal élő embertársaink május 24-én megtartott búcsúján a Máriagyűdi Szűzanya oltalmát és közbenjárását kérték betegségeik, szenvedéseik és megpróbáltatásaik viselésében. A búcsúi ünnepi szentmisét Keresztes Andor mutatta be a kegyhely Sarlós Boldogasszony-bazilikájában.

Az ünnepi alkalomra mintegy 165-en érkeztek a Pécsi Egyházmegye területéről, többek között Szajkról, Bólyból, Kozármislenyből, Siklósról, Pálfáról, Oldról, Belecskáról, Pécsről, Barcsról, Szekszárdról, Bonyhádról és Beremendről.

A plébános nagy örömmel köszöntötte a zarándokokat. Hangsúlyozta, hogy minden élet érték, minden emberi lét kincs a Jóisten szemében, a kicsinyek és a betegegek pedig kiemelten is azok Isten előtt.

„Mindannyian tanulunk tőletek. A ti szívetekben tiszta és őszinte szeretet van, amit a Jóistentől kaptatok ajándékba. A szép és csillogó, a Jóistenre néző tekintetetek bennünket szégyenbe hoznak, ugyanis

– fogalmazott a plébános. – Az evangéliumot sokszor a legkisebbek, legelesettebbek hordozzák leginkább a szívükben, tekintetükben, ölelésükben és a hálájukban, ezért az erény, a szeretet útján járást tanuljuk tőletek.

Az egyik legszebb búcsú a tietek, mert a Jóisten áldása kíséri az életeteket és

Hírdetés

– fordult a zarándokokhoz Keresztes Andor.

A búcsús szentmise zenei szolgálatában közreműködtek a pécsi Szent Mór Iskolaközpont és a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma diákjai.

A liturgia zárásaként a résztvevők a Fájdalmas Szűzanya szobra előtt imádkoztak, majd kötetlen szabadtéri foglalkozásokon vehettek részt.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Máriagyűdi Kegyhely

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »