Fogy a pénz Felcsúton

Az egy évvel korábbi bő 5 milliárd forint után tavaly alig több, mint 3 milliárddal kellett beérnie Mészáros Lőrinc alapítványának.

Négyéves mélypontra csökkent a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) bevétele 2016-ban. Az Orbán Viktor által alapított, és Mészáros Lőrinc által elnökölt szervezethez 2 milliárd forinttal érkezett kevesebb pénz tavaly, mint egy esztendővel korábban. Más kérdés, hogy a FUNA így is 3,27 milliárd forintból gazdálkodhatott, amivel egész biztosan továbbra is az ország egyik leggazdagabb alapítványának számít. Ráadásul a milliárdokat ezúttal sem sikerült elkölteni, igaz most legalább nem 3 milliárd maradt a kasszában, mint 2015-ben, hanem csak 500 millió.

Hírdetés

Az alapítvány legfontosabb forrásai ezúttal az adományok voltak: a különböző vállalkozások kicsit több mint 2 milliárd forinthoz juttatták ilyen formában a szervezetet, de magánszemélyektől is befolyt 3,2 millió. A vállalkozások emellett 3,1 milliárdot társasági adójukból is felajánlottak a szervezetnek, a korábbi évekhez képest is kimagasló tao-támogatásból azonban csak 988 millió jutott az előző üzleti évre. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »