Fogságba esett orosz „nácik” tetoválásaival támadt vissza az ukrán propaganda

Fogságba esett orosz „nácik” tetoválásaival támadt vissza az ukrán propaganda

Fogságba esett orosz katonák nemzetiszocialista szimbolájú tetoválásait és közösségi oldalakra feltett pózolós fotóit tették közzé az ukránok, viszonzásul az Azovosok hasonló megszégyenítésére.

A testükön nemzetiszocialista jelképeket viselő, elfogott orosz katonákról mintegy viszonzásképpen mutattak be képeket az ukrán hatóságok, mivel korábban az oroszok is tettek ilyet az Azovsztal védőivel. Így dúl most keleten a propagandaháború (is).

A horogkeresztet és német birodalmi sast magára tetováltató férfi útlevele szerint orosz állampolgár, ráadásul ugyanaz a személy lehet, akit május elején az orosz hatóságok azzal gyanúsítottak meg, hogy meg akarta ölni Vlagyimir Szolovjov tévés személyiséget, ez felvet némi hamiszászlós gyanút.

A férfiről Julia Davis, a Daily Beast félnéger újságírója is közölt néhány fotót Amerikából, azt állítva, hogy az illető most Ukrajnában harcol. Az oroszok egyik fő indoka a különleges katonai művelet megindításakor az volt, hogy „nácitlanítani” akarják Ukrajnát, ehhez képest a saját soraik is tele vannak szélsőjobboldali, a nemzetiszocialista Nagynémet Birodalomra nosztalgiával gondoló személyekkel, habár ez a konkrét eset több kérdést is felvet annak kapcsán, hogya nemrég lefogták Moszkvában, amiért „neonáci terrorcselekményt” akart elkövetni, akkor most hogyan került Ukrajnába, teljes fegyverzetben. A dezinformációs zavarban mondjuk azon sem kéne meglepődnünk, ha ez az illető igazából nem is létezne.

Az információs háborúban ugyanakkor az orosz fél is igyekszik kihasználni az ölébe hulló lehetőségeket, korábban a mariupoli Azovsztal acélgyár elfogott védői közül mutattak be többet, akik szintén horogkereszteket és más nemzetiszocialista jelképeket tetováltattak magukra.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »