Fogadalmat tettek a konfirmálók (Virágvasárnap)

Fogadalmat tettek a konfirmálók (Virágvasárnap)

Idén is, mint sok esztendőben, egybeesik Jézus jeruzsálemi bevonulása és a tizennégy-tizenöt évüket betöltő ifjak konfirmálása, azaz az egyházi közösségbe érkezése. A Sepsi Református Egyházmegye több gyülekezetében és a sepsiszentgyörgyi evangélikus egyházközségben virágvasárnap tartották a konfirmációs istentiszteleteket.

A hosszas felkészülés után szombaton tartották a negyvennégy konfirmandus kikérdezését a szemerjai református egyházközségben, vasárnap ünnepi istentiszteleten a gyülekezet előtt tettek vallomást az ifjak hitükről és vettek úrvacsorát. Hogy Jézus mennyire vonul be az életükbe, azt nem tudjuk, de hisszük, hogy a tanításnak, a szolgálatnak meglesz az eredménye, és mindaz, amit szüleiktől, nagyszüleiktől, a lelkipásztoroktól tanulnak, az segíti őket az életben – mondta lapunknak Incze Zsolt, a Sepsi Református Egyházmegye esperese. Gyakran csalódnak, mert konfirmálás után nem látják ezeket a fiatalokat a templomban, a gyülekezetben, de mindig vannak néhányan, akik megszeretik a közösséget és visszatérnek az ifjúsági csoportokba – szögezte le a szemerjai lelkész.

Hírdetés

Ünneplőbe öltözött virágvasárnapon a megyeközpont belvárosi református temploma is, ahol huszonkilencen konfirmáltak, az evangélikus gyülekezetben pedig nyolc fiatal tette le a konfirmációs fogadalmat. Pünkösdkor és új kenyér ünnepén lesznek még konfirmációk Háromszéken, néhány faluban idén nincs konfirmálás.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »