Focipályára fészkelte be magát bocsaival együtt egy medve Marosfőn

Focipályára fészkelte be magát bocsaival együtt egy medve Marosfőn

Egy anyamedve Marosfőn, a település közepén, egy focipálya alatt ásott magának barlangot és ott nevelte két bocsát. Miután ezt felfedezték és engedélyt kaptak erre, a vadászok elkábították és emberi településektől távolra költöztették az állatokat. Az anyamedvét a bocsaival együtt sikerült csütörtök délután elszállítani a focipályáról.

Focipályára fészkelte be magát bocsaival együtt egy medve Marosfőn

Képünk illusztráció • Pinti Attila

Marosfőn, az egykori ifjúsági tábor közelében számos család lakik, ezért is volt különösen veszélyes az, hogy itt ásott magának barlangot egy 100 kiló körüli anyamedve, és itt gondoskodott két bocsáról. A gyergyószentmiklósi Vadász- és Sporthorgász Egyesület vezetője, Birtalan István szerdán kapott értesítést erről, és azonnal kérte is az átszállítási engedélyt.

Hírdetés

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter az Agerpres hírügynökségnek adott csütörtöki nyilatkozatában már azt közölte, hogy az átszállításhoz szükséges eljárás folyamatban van, minden, ilyen esetben illetékes hatóságot riasztottak. A területet csendőrség tartotta felügyelet alatt mindaddig, amíg az átszállítási utasítás csütörtök délutánra megérkezett.

Ezt követően az anyamedvét elkábították és a bocsokkal együtt a Görgény-havasokba szállítják.

Amint Birtalan Istvántól megtudtuk, azért választották az illető helyszínt az állatok új otthonának, mert onnan a legközelebbi emberi település is 30 kilométerre van, így itt kevés lesz az esélye annak, hogy újra lakott helyen bukkanjon fel a medvecsalád.

 Gergely Imre


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »