Focimeccsekről ismert szekus intézkedik a Ligetben

Focimeccsekről ismert szekus intézkedik a Ligetben

A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseit felügyelő biztonsági szolgálat egyik korábbi vezetője, Tóth Csaba is feltűnt a Városligetben a Közlekedési Múzeum bontását végző cég megbízásából.

A képeken és 444.hu videóján jól látható, ahogy Tóth vezetőként tűnik fel a közlekedési múzeum előtt. Mikó István, a bontási munkát elnyerő Bont-Tör Zrt. megbízásából eljáró, a múzeum előtti helyszínt biztosító Infinity Forest képviselője lapunknak megerősítette, hogy Tóth Csaba most a cég koordinátoraként intézkedik. A MNO kérdésére, hogy jelenleg ő a Budapest Honvéd FC biztonsági főnöke-e – mint az a klub honlapján látható –, úgy válaszolt, hogy nem ő a biztonsági igazgató, de vannak olyan rendezvények, amelyeken ő látja el a feladatot.

Hírdetés

A szurkolói körökben TCS néven ismert férfi nemcsak a válogatott mérkőzésein tűnt fel az elmúlt években a biztonsági szolgálatban vezetőként, hanem több korábbi és jelenlegi első osztályú klub meccsein is, például Kispesten, Székesfehérváron, Szombathelyen, Siófokon és Pápán is. 2007-ben Tóth az Indexnek azt nyilatkozta, hogy benne van az MLSZ biztonsági bizottságában, és nyolc magyar pályán is vezetőként vesz részt az NB I-es mérkőzések biztosításában. Az Origo egy korábbi cikkéből az is kiderült róla, hogy a kétezres években a Ferencváros biztonsági főnökeként dolgozott. Tóth saját bevallása szerint ott volt és próbált rendet tenni a magyar futball legutóbbi igazán botrányos mérkőzésén is, mikor 2003-ban a Ferencváros az Üllői úton nem tudta kiharcolni a bajnoki címet a Debrecen ellen, és a mérkőzés végén a szurkolók a pályára rohanva több hazai és vendégjátékost, valamint a debreceniek edzőjét is bántalmazták. Sajtóhírek szerint az általa vezetett biztonságiak brutális fellépéseit több szurkoló és szurkolói csoport is többször sérelmezte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »