Focilegendák Galántán

Focilegendák Galántán

Nagy Antal, Esterházy Márton és Kardos József egykori válogatott labdarúgókkal találkozhatunk hétfőn Galántán 17 órától az Esterházy-kastélyban. Az est műsorvezetője Szabó Zoltán sportújságíró lesz.

1986-ban bizonyára kevesen gondolták volna, hogy a mexikói világbajnokság máig az utolsó marad, amelyen Magyarország válogatottja részt vett.

Tény, hogy sorozatban a harmadik világbajnokságon – Argentína (1978) és Spanyolország (1982) – sem sikerült továbbjutnia a csoportkörből a magyar válogatottnak, ám ahogyan eljutottak a világversenyekre, az máig emlékezetes marad. Sokan ma is nosztalgiával gondolnak a Brazília elleni előkészületi mérkőzésre, ahol szintén betalált a hálóba. Esterházy Márton a Honvéd színeiben 159-szer lépett a zöld gyepre, és 59 gól fűződik a nevéhez. Külföldi profi pályafutását 1984-ben az AEK Athénban kezdte.

Hírdetés

Nagy Antal Magyarországon szintén a Honvéd (277 mérkőzés, 20 gól) játékosa volt. Annak a Honvédnak, mely az 1978/79-es idényben az Ajaxot búcsúztatta az UEFA-kupában. Annak ellenére, hogy sosem játszott csatár poszton, a magyar válogatottban is szerzett két gólt.

Kardos József az Újpesti Dózsa (229 meccs, 37 gól) hátvédjeként jutott el a válogatottságig, a címeres mezben három gólt lőtt.

További részletek az Eseménynaptárunkban. 

(ON/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »