Foci-Eb: Hátrányból fordítottak a spanyolok és jutottak be a döntőbe

Foci-Eb: Hátrányból fordítottak a spanyolok és jutottak be a döntőbe

Fordulatos és igazán élvezetes első félidő után Spanyolország jutott az Eb-döntőbe, miután 2-1-re nyert Franciaország ellen.

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon – írja összefoglalójában az M4Sport.hu.

Eredmény, elődöntő:

Spanyolország-Franciaország 2-1 (2-1)

München, Allianz Aréna, 66 ezer néző, v.: Slavko Vincic (szlovén) gólszerzők: Yamal (21.), Olmo (25.), illetve Kolo Muani (9.) sárga lap: Jesús Navas (14.), Yamal (91.), illetve Tchouameni (60.), Camavinga (89.) Spanyolország: Unai Simón – Jesús Navas (Vivian, 58.), Nacho, Laporte, Cucurella – Rodri, Fabián Ruíz – Yamal (Ferran Torres, 93.), Olmo (Merino, 76.), Williams (Zubimendi, 93.) – Morata (Oyarzabal, 76.) Franciaország: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, T. Hernández – Kanté (Griezmann, 62.), Tchouameni, Rabiot (Camavinga, 62.) – Dembélé (Giroud, 79.), Kolo Muani (Barcola, 62.), Mbappé

Az első pár percben a franciák voltak az aktívabbak, az első komolyabb lehetőség is előttük adódott, a vezetést azonban mégis a franciák szerezték meg, Mbappé beadását Kolo Muani fejelte közelről a kapuba.

Hírdetés

Bő tíz perccel később növelhették volna előnyüket, de a gólszerző jó helyzetben nem tudta átvenni a labdát. Ezt viszont góllal büntették a spanyolok, Yamal 22 méterről pazar csavarás után talált be.

Yamal 16 évesen és 362 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált, megelőzve az örökrangsorban a svájci Johan Vonlanthent, aki a 2004-es tornán 18 évesen és 141 naposan volt eredményes a franciáktól elszenvedett 3-1-es vereség alkalmával.

Négy perccel később pedig már előnyben voltak, Olmo szép csellel játszotta magát tisztára a francia tizenhatoson belül, lövésébe a menteni akaró Kounde nyúlt bele szerencsétlenül, így róla pattant a kapuba a labda.

A félidő hátralévő részében próbálkoztak a franciák, de igazán komoly helyzetig nem jutottak el.

A második játékrészben a franciák játszottak fölényben, de a spanyolok jól tartották magukat. Deschamps több cserével is próbálkozott, de még igazán komoly lehetőségig sem jutottak el.

m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »